Şırnak'ta 3 PKK'lı Öldürüldü, Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 3 PKK'lı Öldürüldü, Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Şırnak\'ta 3 PKK\'lı Öldürüldü, Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Şırnak Valiliği il merkezinde ve Silopi’de yapılan operasyonlarda, 21 kalaşnikof, 4 anti tank mayını, 5 roketatar başlığı ve çok sayıda mühimmat; Silopi ilçesinde polis ekipleri ile çatışmaya giren 3 PKK’lının silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiğini açıkladı.

30.08.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valiliği il merkezinde ve Silopi'de yapılan operasyonlarda, 21 kalaşnikof, 4 anti tank mayını, 5 roketatar başlığı ve çok sayıda mühimmat; Silopi ilçesinde polis ekipleri ile çatışmaya giren 3 PKK'lının silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin Şırnak Uludere karayolunda bir araçta aram yaptığı ve aramada 18 adet kaleşnikof ele geçirdiği belirtildi. Açıklamada, "29 Ağustos 2015 tarihinde saat 02.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Şırnak - Uludere karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş, 18 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.

İL MERKEZİNDE 4 ANTİ TANK MAYINI

Açıklamada; il merkezinde de 4 adet anti tank mayını ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Şırnak il merkezinde, Bölücü Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 4 adet anti tank mayını, 5 adet roketatar başlığı, 5 adet sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 adet Kaleşnikof mermisi ve 1 adet av tüfeği ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili olarak 4 şahıs gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

SİLOPİ'DE 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan çatışmada 3 PKK'lının ölü ele geçirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 Bölücü Terör Örgütü mensubu çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, sahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 adet şarjör ile 2 kutu Kaleşnikof mermisi, 5 adet el bombası, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 adet el bombası, 3 adet dolu Kaleşnikof şarjörü, 1 adet hücum yeleği, 1 adet telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir". - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 3 PKK'lı Öldürüldü, Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement