Şırnak'ta 8 Gündür Haber Alınmayan Köy Korucusu - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 8 Gündür Haber Alınmayan Köy Korucusu

Anadolu Köy Korucuları Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, Şırnak'ın Uludere ilçesinde görevli geçici köy korucusu Sak'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını ileri sürdü.

20.01.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Köy Korucuları Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Uludere'de 8 gündür haber alınmayan köy korucusu Lezgin Sak'ın (40), terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını ileri sürdü.

Başkan Sözen, dernek binasında yaptığı açıklamada, Yekmal köyünde oturan Sak'ın teröristler tarafından kaçırıldığını savunarak, Sak'ın hayatından endişe duyduklarını söyledi.

Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana 11 korucunun terör örgütü mensupları ve uzantıları tarafından öldürüldüğünü ifade eden Sözen, çözüm süreci için bedenini taşın altına koymuş bir camia olarak bunları hak etmediklerini kaydetti.

"Koruculuk sistemi toplumun ihtiyaçlarına karşılık vermiyorsa bu sistemi lağvedelim" diyen Sözen, "Korucular, PKK'nın varlığından ortaya çıkmış bir kuruluştur. Buna rağmen devletin bu sisteme ihtiyacı yoksa yarın bu sistemi ortadan kaldıralım" ifadesini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 8 Gündür Haber Alınmayan Köy Korucusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement