Şırnak'ta "Barışa Dönen Pedaller" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta "Barışa Dönen Pedaller" Etkinliği

"Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi "Barışa Dönen Pedaller" etkinliğine katıldı.

23.04.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK (AA) - Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan Şırnak'a gelen 35 üniversite öğrencisi, "Barışa Dönen Pedaller" etkinliğine katıldı. Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında gelen öğrenciler Silopi Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen "Barışa Dönen Pedaller" etkinliğinde Cudi Dağı eteklerinde bisiklet turu attı.

Şırnak Valiliği önünde başlayan bisiklet turu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç ile Tunuslu öğrenci Şirin Hıdır'ın kurdelayı kesmesiyle başladı.

Yürenç yaptığı konuşmada, 5 ülkeden gelen öğrencileri ağırladıklarını ifade ederek, "Her şeyi barış için seferber ediyoruz. Çözüm sürecine eğer bu dönen pedallerin katkısı olacaksa bu bizi son derece mutlu edecektir" dedi.

Şirin Hıdır da bütün dünyada barışın hakim olmasını istediklerini vurgulayarak, "Herhangi bir ülkede savaş ve çatışma olduğunu duymak istemiyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerle pedal çeviren proje koordinatörü Ali Bilgin ise Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programları kapsamında projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Kimse 30 yıldır Cudi Dağı'na çıkıp pedal çeviremedi" diyen Bilgin, "Cudi Dağı'na doğru gerçekleşen hayaller kapsamında pedal çevirdik. Böyle bir şeyi kimse gerçekleştirmedi. Biz, bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Ukraynalı Nataliia Maseehko da Şırnak'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Bu gezi, küçüklüğümden beri gerçekleştirmek istediğim bir hayaldi. Şu anda bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum" dedi.

Bisiklet turunun ardından öğrenciler, kaldıkları otele geri döndü. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 'Barışa Dönen Pedaller' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement