Şırnak'ta Çadırda Kalan Öğrenciler Okula Gidemiyor - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Çadırda Kalan Öğrenciler Okula Gidemiyor

Şırnak\'ta Çadırda Kalan Öğrenciler Okula Gidemiyor

Şırnak'ta çadırda kalan öğrenciler okula gidemiyorŞIRNAK merkezde kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması içen 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı, operasyonun bittiği açıklanmasına rağmen devam ederken, kent merkezinden ayrılmak zorunda kalan ve çadırlarda kalan Şırnaklı öğrenciler okullar açılmasına rağmen eğitim ve öğretimden mahrum kaldı.

21.09.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta çadırda kalan öğrenciler okula gidemiyor

ŞIRNAK merkezde kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması içen 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı, operasyonun bittiği açıklanmasına rağmen devam ederken, kent merkezinden ayrılmak zorunda kalan ve çadırlarda kalan Şırnaklı öğrenciler okullar açılmasına rağmen eğitim ve öğretimden mahrum kaldı.

Şırnak kent merkezinde yürütülen hendek-barikat operasyonu nedeniyle 14 Mart'ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı, resmi olarak operasyonun bittiği açıklanmasına rağmen devam ederken, yaşanan durum eğitim ve öğretim hizmetlerini de aksatıyor. Operasyon başlamadan hemen önce çatışmalar nedeniyle kent merkezini terk eden ancak gidecek yerleri olmadığı için kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta Cudi dağının eteğinde kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdüren kent sakinlerinden bir kısmı çocuklarını gönderecek okul bulamıyor. Yaşanan çatışmalar nedeniyle kent merkezindeki bir çok okul ağır hasar görürken, aileler çocuklarını gönderecek okul olmadığını ifade etti.

Çadırlarda yaşayan öğrencilerden Mehmet Başgören, okula gidemediklerini, şu anda yaşamlarını sürdürdükleri yerde okul olmadığını belirterek, "Buralarda okul falan yok, 6-7 aydır okula gidemiyoruz. 4'üncü sınıftan 5'inci sınıfa geçecektim. Şırnak'tan göç edip başka kentlere giden arkadaşlarımız belki oralardaki okullara gidiyor ama biz imkansızlıklar nedeniyle okula gidemiyoruz" dedi. Okula gidemeyen Hatice Bektaş ise, 7 aydır çadırda yaşamak zorunda olduklarını ifade ederek, "Okullara gidemiyoruz, imkanlarımız yok.Buralarda okulda yok, üzülüyoruz. Benim gibi arkadaşlarımda üzülüyor. Şırnak'taki yasak bitince evlerimiz halen duruyorsa dönmek istiyoruz. Okulu ve arkadaşlarımızı özledik" diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Çadırda Kalan Öğrenciler Okula Gidemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement