Şırnak'ta Cizre ve Silopi Protestosu: Kaçışan Öğretmenlere Çocuklarımızı Teslim Etmeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Cizre ve Silopi Protestosu: Kaçışan Öğretmenlere Çocuklarımızı Teslim Etmeyeceğiz

Şırnak\'ta Cizre ve Silopi Protestosu: Kaçışan Öğretmenlere Çocuklarımızı Teslim Etmeyeceğiz

Şırnak'ta Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağını protesto gösterisinde konuşan Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Zepnep İdin, ilçelerden ayrılan öğretmenlere tepki gösterdi.

15.12.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağını protesto gösterisinde konuşan Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Zepnep İdin, ilçelerden ayrılan öğretmenlere tepki gösterdi. İdin, "Bu saaten sonra okullar açılsa bile gemiyi terk eden fareler misali kaçışan o öğretmenlere çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz" dedi. Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı Şırnak il merkezinde HDP, aralarında Baro ve İHD'nin de sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi. Belediye önünde toplanan protestocular adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Zeynep İdin, şunları söyledi: "En başata ifade edilmesi gereken husus bu mücadelenin baskı, zulüm ve ölümle sindirilemeyeceği gerçeğidir. Bu gerçeği görmek istemeyenler geçmişten ders almalıdır. Azınlıkların ve muhalif kesimlerin kendilerini siyasi ve kültürel olarak ifade edebilme olanağının kaldırıldığı, askeri- siyasi operasyonlar ve daha nice anti-demokratik uygulamalar derken son kertede Cizre, Silopi, Silvan, Nusaybin, Derik, Sur, Yüksekova gibi teslimiyeti ihanete yorumlayan bölgeler sözde güvenlik gerekçesiyle kuşatılıp fiziki ve kültürel soykırım uygulamalarına maruz bırakılmaktadır. En diktatöryel rejimlerde bile rastlanılmayan bu uygulamalarla bize 'Sokağa çıkarsanız ölürsünüz', 'Bu yasağı protesto ederseniz yine ölürsünüz', 'Demokrasiyi savunursanız bölücü olursunuz', 'Tekçi zihniyeti eleştirirseniz terörist olursunuz' diyorlar. Herkes bu ve buna benzer uygulamaları ve bu uygulamaların varacağı boyutları çok iyi biliyorken yaratılan korku ikliminden kaynaklı kimseler 'Kral çıplak' deme cesaretinde bulunmuyor. Ama biz buradan tekrar ve güçlü bir sesle haykırıyoruz; 'Kral çıplak ve biz buradayız, şehrimizi kentimizi terk etmiyoruz. Memleketimizi soykırımcılara bırakmıyoruz, sonuna kadar da direneceğiz.' Deniyor ki; 'Sokağa çıkma yasağı olmazsa siviller ölür, 'Mücadele olmasa Cizre, Kobani'ye dönüşür', 'Barikatlar kalkarsa çocuklar okullarına gidebilecek.' Oysa soruyoruz size; son dönemlerdeki tüm sivil ölümlerin kaynağını hangimiz bilmiyoruz ki? Evleri basıp sivil insanları öldürüp 'Terörist' diye havuz medyasına servis edildiğini de görüyoruz. Oysa biliyoruz ki Kobani gibi bir direnişin gelişmesinden korkuyorlar. Oysa biliyoruz ki, bu saatten sonra okullar açılsa bile gemiyi terk eden fareler misali kaçışan o öğretmenlere çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz. 'Birileri çıkıp bu barikatların varlığının bir sonuç olduğunu anlatmalı' dedik ama yanlış yaptı. En nihayetinde bu saldırı konseptinin başlaması için 'gözümüzün üstünde kaşımızın olması' yeterli. Zira geçmişte Ağrı'da, Dersim'de, Zilan'da, Roboski'de, Suruç'ta barikat mı vardı?"

"CHP'DEN DE MEDET UMMUYORUZ"

Zeynep İdin, çağrı yaparken, hükümetten, Saray'dan medet ummadıkları gibi, Cizre'de, Silopi'de tüm bu süreçlerde insanların ölümüne değil de eğitimin telafisi yapılacak mı, yapılmayacak mı sorusuna cevap arayan CHP'den de medet ummadıklarını söyledi. İdin, halka ve demokratik kesimlere çağrı yaptıklarını, gelişmelere duyarsız ve kayıtsız kalanlarla barışın inşa edilemeyeceğini savunurken, "Bu süreçlere yabancı değiliz yaşananlar bir anlamada tarihi tekerrürüdür. 92'lerde de benzer uygulamalarla karşı karşıya kalmıştık direne, direne nasıl ki o zorlu süreçleri aşmasını bildiysek bu günde bu kirli-keyfi uygulamalarınıza boşa çıkaracağız. An itibariyle Kürdistan'ın pek çok ilçesi askeri birliklerce kuşatılmış, insan hayatı hiçe sayılarak top tüfek atışlarına maruz bırakılmaktadır. Bugün olup bitenlere sessiz kalmak en büyük ihanettir. Bu temelde 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' sloganıyla başta Türkiye halklarına ve tüm demokratik kesimlere duyarlılık çağrısı yapıyoruz" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Cizre ve Silopi Protestosu: Kaçışan Öğretmenlere Çocuklarımızı Teslim Etmeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yalancı kadın: Yalancı ladın 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement