Doktorun Sözleşmesinin Fesh Edilmesi Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Doktorun Sözleşmesinin Fesh Edilmesi Protesto Edildi

Doktorun Sözleşmesinin Fesh Edilmesi Protesto Edildi

Şırnak'ta sağlık çalışanları ve sendikalar Güçlükonak İlçesinde aile hekimi Mehmet Zeki Türe'nin sözleşmesinin feshedilmesini yürüyüşle protesto etti.

06.03.2014 17:15  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tabipler Birliği, (TBB) Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Mehmet Zeki Türe'nin, 'Kaymakam'ın rahatsızlanan eşine bakmak üzere kaymakamın evine gitmediği' gerekçesiyle sözleşmesinin fesh edildiği gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi. TBB üyleri, sendikalar ve bazı sivil toplum örgütler Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanıp, valiliğe yürüdü.

Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azat Karagöz, meslektaşlarının sözleşmesinin fesh edildiğini ve ilçeden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, Daha önce 115 ceza puan verilerek cezalandırılan ama itirazlarımız üzerine 95 e çekilen ancak kaymakamla yasadığı problem nedeniyle 'etik değerlere uymama' bahanesiyle 45 ceza puanı daha alarak 140 puanla sözleşmesi fesh edilmiş oldu. Böylelikle primler görevi halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi olan Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü ve gene görevlerinden biri halk sağlığının gelişmesi için caba sarf etmesi gereken Şırnak Valiliği tarafından Güçlükonak halkının bir kısmi hekimsiz bırakılarak ödüllendirildi. Bu şekilde çocuklarının aşılarının zamanında yapılmaması,gebelerin yeterince takip edilmemesi ve hastaların da hak ettikleri şekilde tedavilerinin yapılmaması sağlandı. Yani sizler asıl olarak halkın sağlık hizmetine erişimini engellediniz. Çünkü sizler de çok iyi biliyorsunuz ki Güçlükonak ta yüzlerce doktor yok ve bir doktorun orada eksik çalışması ciddi problemler yaratır. Buradan bir kez daha sunu deklare ediyoruzArkadaşımızın sözleşme feshı iptal edilmeden,görevinin basına geri dönmeden eylemlerimiz devam edecektir dedi.

TTB üyesi Filiz Ünal İncekaya, hekimin keyfi görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu konuda mücadele edeceklerini söyledi. İncekaya, Burada yaptıkları haksızlıları herkese dekara edeceğiz burada bulundukları makamları kötü kullandılar. Bir kaymakamın eşi halkın sağlığını tehlikeye atılarak tedavi edilemez. Oraya kaymakamın eşini muayeneye gitseydi arkadaşımız bir kalp krızi gelmiş olsaydı acil servise kim müdahale edecekti. Nerede halkın eşit sağlık hizmeti hakkı, kime verilir, kimin hakkıdır kaymakamın evine doktor çağırmak böyle bir hakları yok. Evrensel kurlar geçerlidir dedi.

SES Genel Sekreteri Sıdık Akın ise, Bir aile hekimi arkadaşımızın acilde nöbet tutuğunu ve bu nöbeti esnasında Kaymakam'ın evine çağrılması adeta sağlık emekçilerine yönelik köle yaklaşımıdır bu. Burada Şırnak Valiliği önünden Şırnak Valisi'ne sesleniyoruz. Eğer bu işte siz sorumlu değilseniz, sadece önünüze gelen bir yazıyı onaylamışsanız, kaymakam hakkında bir an önce soruşturma başlatın dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktorun Sözleşmesinin Fesh Edilmesi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement