"Yüzü Kapalı Eylem Yapılmayacak" Diyen Öcalan'ın Sözünü Dinlemediler! - Son Dakika
Güncel

"Yüzü Kapalı Eylem Yapılmayacak" Diyen Öcalan'ın Sözünü Dinlemediler!

Abdullah Öcalan'ın 'yüzü kapalı eylem yapılmayacak' çağrısına rağmen, Şırnak'ın Silopi ilçesinde "maskeli" eylem vardı!

26.01.2015 02:38  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün gece yine hareketli dakikalar yaşandı. Abdullah Öcalan'ın 'yüzü kapalı eylem yapılmayacak' çağrısına rağmen İpekyolu'nda bir araya gelen maskeli bir grup ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

CİZRE BAHANESİYLE OLAY ÇIKARDILAR

Şırnak'ın Silopi ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale edildi. İpekyolu'nda bir araya gelen yüzü maskeli bir grup, Cizre ilçesindeki olayları bahane ederek yolu trafiğe kapatmak istedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına, taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı.

ÖCALAN'IN MESAJI: YÜZÜ KAPALI EYLEM YAPILMAYACAK

DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, 15 Ocak Perşembe günü Şırnak'a gelerek Abdullah Öcalan'ın gençlere mesajını okumuştu. Dicle "Öcalan'ın Kürt gençlerinden daha önce yüzü kapalı eylem yapılmayacağı ve kepenk kapattırma eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları, pratiğe koymasını istediğini tekrarladı. Biz ümit ediyoruz ki Başkan Apo'nun etrafında kilitlenen, onun mesajına, onun yüreğine sahip çıkanlar olarak, örgütlülüğümüzü koruyarak, onun bu mesajına sahip çıkmak gerekiyor." demişti.

"Yüzü Kapalı Eylem Yapılmayacak" Diyen Öcalan\'ın Sözünü Dinlemediler!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yüzü Kapalı Eylem Yapılmayacak' Diyen Öcalan'ın Sözünü Dinlemediler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • MEHMET: APO DENEN HAİNİ DİNLEMEZLER CÜNKÜ PKKDA COK HAİN VAR ONLARDAN BİRİNİ DİNLİYORLARDIR PKK DENEN ÖRGÜTÜN ARKASINDA AMERİKA İSRAİL VAR. O NEDENLE ASLA PKK SAVAŞTAN SİLAHTAN VAZGECMEZ 13 2 Yanıtla
  • MÜCAHİT: bu tür olaylar çok oluyor güney doğuda huzur kalmamış o suçsuz insanlarda devlet müdahale etmiyor kaderleri ile baş başa bırakmış resmen birbirinizi öldürün diyor yakında öyle olacak millet nefret ile dolmuş taşmış herkes silahlanmış yakında ya seçimden önce yada sonra ama çok uzak değil halk bunlara savaşı açacak çünkü herkesin bir sınırı var sabrı var 6 0 Yanıtla

Advertisement