Şırnak'ta Kadına Şiddet ve İntiharlara Dikkat Çekmek İçin Basın Açıklaması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Kadına Şiddet ve İntiharlara Dikkat Çekmek İçin Basın Açıklaması Düzenlendi

Şırnak\'ta Kadına Şiddet ve İntiharlara Dikkat Çekmek İçin Basın Açıklaması Düzenlendi

Şırnak Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi, kadına yönelik baskı, şiddet ve son dönemlerde artan intiharlara dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi.

24.06.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi, kadına yönelik baskı, şiddet ve son dönemlerde artan intiharlara dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi.

Şırnak Belediyesi'ne bağlı Şırnak Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi üyeleri öncülüğünde Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda kadın katıldı. Şırnak Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi sosyoloğu Ayfer Şahin, Uludere ilçesinde farklı tarihlerde 14 yaşındaki Zehra Arg adlı kız çocuğu babasının korucu tüfeğiyle ve ilçeye bağlı Bağlıca köyünde 17 yaşındaki Çimen Kara isimli genç kız çocuğunun da evde bulunan av tüfeği ile intihar ettiğini söyledi. Kimi zaman intihar adı altında cinayetler gerçekleştiğini belirten Şahin, iki genç kızın intihar etme olayının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca incelenme altına alınmadığını söyledi. Şahin, "Özgecan Aslan davasında, hala Özgecan yasasının çıkarılmaması kadın tecavüzlerinin ve cinayetlerinin artarak devam etmesine neden olmaktadır. Özgecan olayının üzerinden çok geçmemesine rağmen Cansu Kaya'nın da benzer bir şekilde katledilmesi eril adalet sisteminin kendini dönüştürmemesinin kanıtıdır. Yaşamlarımıza son vermeyelim, birlikte mücadele edelim. Özgürlüklerimize ve hayatımıza kasteden ataerkil zihniyete karşı kolektif bir dayanışma içerisinde olalım" dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Kadına Şiddet ve İntiharlara Dikkat Çekmek İçin Basın Açıklaması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement