Şırnak'ta Kırsalda Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı, 45 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Kırsalda Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı, 45 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Şırnak\'ta Kırsalda Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı, 45 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Şırnak'ta kırsalda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı, 45 köy yolu ulaşıma kapandı Sekvan KÜDEN/Mehmet Halis İŞ/ŞIRNAK/MARDİN (DHA)- ŞIRNAK merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı 45 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

02.01.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta kırsalda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı, 45 köy yolu ulaşıma kapandı

Sekvan KÜDEN/Mehmet Halis İŞ/ŞIRNAK/MARDİN (DHA)- ŞIRNAK merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı 45 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Mardin'in Midyat ilçesinde ise Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Taş, köy yolları ve caddeleri kapalı olan vatandaşların kendisine ulaşabilmesi için cep telefonu numarasını Faceebook'taki profil sayfasından paylaştı.

Şırnak'ta 3 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı yaşamı oluşsuz etkilerken, Şırnak Merkezi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı 45 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Kar kalınlığı Şırnak kent merkezinde 50 santimi bulurken, Beytüşşebap ilçesinde 1 metreyi, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi aştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak- Hakkari ve Şırnak- Siirt karayolları da ulaşıma kapalı durumda. Şırnak Merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde Belediye'lere ait ekipler,

ana caddelerde başladığı kar temizleme çalışmalarına devam ederken karayolları ve il özel idareye bağlı ekipler ise köy yolları ile Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Siirt yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞKAN YARDIMCISI CEP TELEFONUNU PAYLAŞTI

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçların zarar görmemesi için özel kar temizleme ekibi oluşturdu. Bu ekipler şehir içerisindeki ağaçlar üzerindeki karları temizleyerek ağaçların zarar görmesini engellemeye çalışıyor. Kar yağışı devam ettikçe, çalışmaların süreceğini belirten Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Kar yağışı tüm hayatı olumsuz bir şekilde etkilerken, bizler ağaçlarımızı düşünmek zorundayız. Yoğun kardan ağaçlarımızı arındırmaya başladık; dalların zarar görmemesi için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Kar yağışı devam ettiği sürece ekiplerimiz çalışmalara devam edecekler" dedi. Bu arada, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taş, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki profil sayfasında kendisine ait özel cep telefonu numarasını paylaşarak, köy yolları ve caddeleri kapalı olan vatandaşların kendisine ulaşmasını istedi. Başkan Yardımcısı Mehmet Taş, Facebook sayfasından "Herkes yeni yıl eğlencesindeyken ben belediye personeliyle köy yolları kar temizlemedeyim. Memlekete hizmet ayrı bir zevk, ayrı bir duygu. Kapanan köy yoları ve cadeleriyle ilgili sıkıntısı olan lütfen bana ulaşın 05323167529." açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Kırsalda Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı, 45 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement