Şırnak'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Şırnak\'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Şırnak’ta Kutlu Doğum Haftası, Nevruz alanında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

12.04.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta Kutlu Doğum Haftası, Nevruz alanında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kutlu doğum etkinliğinin öğle namazına denk gelmesi üzerine alandaki vatandaşlar ceketlerini yere sererek cemaatle namaz kıldı. Botan Din Alimleri Derneği ve Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Nevruz alanında çok sayıda vatandaşın katılımıyla Hz. Muhammed'in doğum günü olan Kutlu Doğum Haftası kutlandı. Alanda kurulan dev platforma, Kuran'dan ayetler asılırken, yine etkinliğe katılan kadınların ellerinde Hz. Muhammed'in hadislerinin yazılı olduğu pankart ve dövizler yer aldı.

Etkinliğe, Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan, HDP Şırnak milletvekilleri adayları Leyla Birlik, Aycan İrmez ve Ferhat Encü ile birlikte DBP, HDP Şırnak il örgütü yöneticileri, MEYA-DER, TUHAD-FED, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Botan Din Alimleri Derneği üyeleri tarafından yapılan konuşmalarda, Kur'an'da geçen ayetlerden örnekler verilerek, İslam'ın hoşgörü dini olduğu dile getirildi. Kasidelerin de okunduğu etkinlik, okunan mevlitle son buldu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement