Şırnak'ta "Malcolm X Filmi Gösterimi" - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta "Malcolm X Filmi Gösterimi"

Genç Memur-Sen Şırnak Şubesince Amerika'da şehit edilen ünlü düşünce adamı Malcolm X'i anlatan filmin gösterimi yapıldı.

22.03.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Memur-Sen Şırnak Şubesince Amerika'da şehit edilen ünlü düşünce adamı Malcolm X'i anlatan filmin gösterimi yapıldı.

Şube binasında, film gösterimi öncesi konuşan Genç Memur-Sen Şırnak Şube Başkanı Yusuf Güzel, sendikalarının kuruluş amacının Mehmet Akif Ersoy'un Asım'ın nesli, Sezai Karakoç'un dirişiş nesli ve Necip Fazıl Kısakürek'in büyük doğu gençliği ideallerini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Şube olarak Şırnak'ta kitap okuma ve film meclisi etkinliklerinin yanında tefsir dersleri, geziler, kutlu doğum etkinlikleri ve konferanslar düzenlediklerini ifade eden Güzel, düşünce ve fikir adamı olarak İslam dünyasına damgasını vuran Malcolm X'in hayatını anlatan filmin izlenmesi gereken klasik filmler arasında yer aldığını kaydetti.

Güzel, filme ilişkin şunları dedi:

"Malcolm X yani diğer ismiyle Malik el Şahbaz, Amerika'da soskaklara büyümüş, ardından girdiği hapishanede yanlış ve ırkçı bir İslami inanışa sahip olmuş. Fakat ardından Hacca gittikten sonra orada tüm reklerin ve tüm ırkların birleştirici özelliğini gördükten sonra gerçek İslamı tanımıştır. Amerikaya dönüşünde ırkçılığı bir kenera bırakarak, İslam kardeşliğinden bahsediyor. Bunun eski inanışına mensup kişilerce şehit ediliyor."

Güzel'in konuşmasının ardından 1992 yılı yapımı filmin gösterimi yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta 'Malcolm X Filmi Gösterimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement