Şırnak'ta "Modern Arıcılık ve Başarı Teknikleri" Semineri - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta "Modern Arıcılık ve Başarı Teknikleri" Semineri

Şırnak'ta "Modern arıcılık ve başarı teknikleri" semineri yapıldı.

14.04.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta "Modern arıcılık ve başarı teknikleri" semineri yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri Birliği bir otelde seminer düzenledi.

Seminerde konuşan Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habip Aşan, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerindeki zengin endemik bitki çeşitliliği ve temiz havayla birlikte bölgede kaliteli organik bal yetiştirdiklerini söyledi.

Aşan, 2010'da 7 üye ile kurdukları birliğe şuan da 500'ün üzerinde kayıtlı üyenin dahil olduğunu ve 40 bin aktif kovanla desteklerden yaralandıklarını ifade etti.

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuri Nas ise yüksek kesimlerde yetiştiği için meşhur olan Anzer balındaki tüm özelliklerin Şırnak balında da bulunduğunu belirtti.

Şırnak'ın arı yetiştiriciliği ve bal üretimine son derece elverişli bir bölge olduğuna dikkati çeken Nas, "Şırnak dünyanın en kaliteli ballarının üretilebildiği nadir bölge yer alıyor. Anzer balında var olan bu bitki türlerinden hepsi Şırnak'ta da var. Anzer balında başlıca bal üretiminde kullanılan arıların tercih ettiği 7-8 bitki var. Bu bitkilerin tamamı Şırnak yaylarında çok yaygın bulunuyor" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılıç da, 2015'te İl Özel İdaresi ve GAP İdaresinden alınan kaynak ile yüzde 70 hibe ile 5 proje yürüteceklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta 'Modern Arıcılık ve Başarı Teknikleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement