Şırnak'ta Okullara Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Okullara Kar Tatili

Şırnak\'ta Okullara Kar Tatili

Şırnak il merkezi ile Uludere İlçesi'nde kar yağeışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi.

31.12.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak il merkezi ile Uludere İlçesi'nde kar yağeışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi. Kentte sabah gittikleri okulun tatil olduğunu öğrenen öğrenciler bahçede kar topu oynayarak tatilin tadını çıkardı.

Şırnak'ta iki gündür etkili olan ve hayatı olmusuz etkileyen kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köyler ile Uludere İlçesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullar bugün tatildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında) 31.12.2015 tarihinde (Perşembe günü) eğitime bir  gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de  idari izinli sayılacaktır" denildi.

ÖĞRENCİERİN KARTOPU KEYFİ

Kent merkezinde 15 santimi bulan kar kalınlığında bu sabah tatil okullarına giden öğrenciler, tatil olduğunu öğrenince okullarının bahçelerinde kar topu oynayarak tatilin tadını çıkarmaya çalıştı. Bazı öğrenciler ise evlerine geri döndü. Kent merkezinde belediye ekipleri kar temizleme çalışması yaparken, zabıtlar ise araçlarda kış lastiği bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Yüksek kesimlerde yer yer 50 santime ulaşan kar kalınlığı nedeniyle Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 25 köy köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Okullara Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement