Şırnak'ta Sağlık Çalışanlarının Güvenlik Gerekçesiyle Tayin Olduğu İddiası - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Sağlık Çalışanlarının Güvenlik Gerekçesiyle Tayin Olduğu İddiası

Aralarında Silopi Devlet Hastanesi'nde görev yapan bazı çalışanların da bulunduğu bir grup, can güvenliğini gerekçe göstererek başka illere tayin istedikleri öne sürülen doktorlara tepki gösterdi.

30.03.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında Silopi Devlet Hastanesi'nde görev yapan bazı çalışanların da bulunduğu bir grup, can güvenliğini gerekçe göstererek başka illere tayin istedikleri öne sürülen doktorlara tepki gösterdi.

Silopi Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan ve aralarında Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yer aldığı grup adına hazırlanan basına açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Temsilcisi Abidin Şakı okudu.

Şakı, dahiliye, genel cerrahi ve kardiyoloji gibi hayati önem taşıyan branşlarda uzman hekim olmadığını, personel eksikliği nedeniyle acil serviste büyük sıkıntı yaşandığını savundu.

Hastanedeki bazı çalışanların güvenlik bahanesiyle başka ile tayin yaptırdığını iddia eden Şakı, "Bazı sağlık çalışanları normal şartlarda tayin durumundan gidemeyeceği yerlere güvenlik ve benzeri durumları bahane ederek tayinini aldırmaktadır" diye konuştu.

Kısa süre önce bir hekimin can güvenliği bulunmadığı bahanesiyle tayin edildiğini savunan Dr. Halil İbrahim Ertaş, "Silopi'de can güvenliği tehlikesi yok. Hekim arkadaşlarımızı Silopi Devlet Hastanesi'ne bekliyoruz" dedi.

Grup bir dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Sağlık Çalışanlarının Güvenlik Gerekçesiyle Tayin Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement