Şırnak'ta Terör Mağduru Bin Aileye Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Terör Mağduru Bin Aileye Gıda Yardımı

Şırnak\'ta Terör Mağduru Bin Aileye Gıda Yardımı

Memur-Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Şırnak’ta terör mağduru bin aileye bir TIR dolusu gıda yardımı yaptı.

15.06.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Şırnak'ta terör mağduru bin aileye bir TIR dolusu gıda yardımı yaptı.

Sağlık-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile Şırnak'taki terör olaylarından dolayı mağdur olan ailelere yardım elini uzattı. PKK terör örgütüne yönelik devam eden operasyon ve çatışmalar ile terör olayları nedeniyle evlerini terk edip Şırnak merkeze yakın yerlerde çalı ve naylonlardan çadır kurup yaşamlarını sürdürmeye çalışan ailelere gıda yardımı yapıldı. Mağdur ailelere dağıtılmak üzere gönderilen yardım kolileri Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ve Şırnak'taki sendika üyeleri tarafından ihtiyaç sahiplerine tek tek ulaştırıldı. Terör mağduru ailelere yönelik yapılan yardım ile ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, "Bir süredir bu bölgede bir çatışma oluyor.Çukur siyaseti, hendek siyaseti dediğimiz maalesef bize ait olmayan, bu coğrafyanın yerleşik halkına ait olmayan, onların beslendiği din ve medeniyet hafızasına ait olmayan bir yöntemi bu insanlara reva gördüler. Bu insanları çukur ve hendek siyasetinden dolayı mağdur ettiler. Halbuki böyle bir şey, böyle bir şiddet yöntemi, böyle bir bombalama yöntemi bu yaşayan ve yerli dediğimiz insanların talebi değildi. Ama maalesef dün resmi milliyetçiliği irseleştirmiş bugün onun devamı versiyonunda olan zihniyet bunu bu coğrafyadaki insanlara reva gördü. Bundan dolayı bu insanlarımız mağdur edildi, yerlerinden ve yurtlarından edildi. Tabiri caiz ise öz yurtlarından muhacir konuma düşürüldü bu insanlarımız. Şuanda bu insanlar için kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çok şey var ama kısa vadede çok acil olarak bunların temel gıda, ihtiyaç, barınma, giyinme gibi ihtiyaçları şuanda elzemdir. Biz Memur-Sen ailesi olarak bu sene gerek bu insanlarımızı düşünerek onlarla hemhal olmak, onların yanında olmak, onların mağduriyetinin giderilmesi noktasında bu sene ve her sene Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in geleneksel olarak yapmış olduğu iftar programlarımızı iptal ederek bu kardeşlerimize bu imkanları sağlamak için bugün Şırnak ilimizdeyiz. Yarın da mazlum olmuş, mağdur olmuş, zulme uğramış Suriyeli kardeşlerimiz için ensar vazifesini görmek için, komşu olmak için, mazlum niyetlerinin yanında olmak için bir TIR gıdayı da Halep'e doğru yola çıkarıyoruz. Bundan sonra gerek hükümet nezdinde olsun, gerekse bizim kendi imkanlarımız dahilinde olsun tespit ettiğimiz mağduriyetleri gidermeye çalışacağız" dedi.

Sağlık-Sen gıda kolileri Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ve sendika yönetici ile üyeleri tarafından mağdur ailelere tek tek dağıtıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Terör Mağduru Bin Aileye Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement