Şırnak'taki Paralel Yapı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Şırnak'taki Paralel Yapı Operasyonu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Şırnak'taki paralel yapı operasyonuna ilişkin, "Mahkemeye intikal etmiş iddialarla ilgili olarak, Bakanlığımız idari soruşturma başlattı, soruşturma neticesinde sorumlular hakkında gerekli idari işlemler yapılacak" dedi.

08.04.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Şırnak'taki paralel yapı operasyonuna ilişkin, "Mahkemeye intikal etmiş iddialarla ilgili olarak, Bakanlığımız idari soruşturma başlattı, soruşturma neticesinde sorumlular hakkında gerekli idari işlemler yapılacak" dedi.

Çelik, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'ın İdil ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışanlarının da içinde olduğu bir grup hakkında soruşturma yapıldığını, bu kapsamda 19 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.

Bu kişilerden 14'ünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 5'inin ise tutuklandığı bilgisini veren Çelik, "Tutuklu 5 kişiden 4'ü İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanıdır. Bu 4 kişinin içinde Vakıf Müdürü de bulunmaktadır. Edindiğimiz bilgiye göre, bu kişilerin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için vakıf mütevelli heyetince karara bağlanan yardımların bir kısmına el koymak suretiyle başka mahfillere (kamuoyunda Fetullah Gülen cemaat organizasyonu olarak bilinen) aktarmak suçundan yargılanmaktadır" diye konuştu.

Çelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının, Bakanlık ile doğrudan irtibatlı kurumlar olmadığını, illerde ve ilçelerde yasanın belirlediği çerçevede oluşturulan mütevelli heyetlerince yönetilen, özel hukuk tüzel kişiliğine haiz kuruluşlar olduğunu belirtti.

Bakanlığın vakıflara aktarılan fonun kullanım ilkelerini belirlemekle yetkili ve görevli olan fon kurulunun sekretarya hizmetlerini yürüttüğünü ifade eden Çelik, "Bu itibarla, şu anda mahkemeye intikal etmiş iddialarla ilgili olarak, Bakanlığımız idari soruşturma başlattı. Soruşturma neticesinde elde edilecek bilgi ve belgelere göre sorumlular hakkında gerekli idari işlemler yapılacak" dedi.

Paraların paralel yapıya aktarıldığı öne sürüldü

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şırnak Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 11 ayrı adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, aralarında İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının da bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin, SYDV hesaplarında usulsüzlük yaparak yoksul vatandaşlara dağıtılması gereken yardım paralarını paralel yapıya aktardığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'taki Paralel Yapı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement