Şırnak'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'taki Terör Saldırısı

Şırnak\'taki Terör Saldırısı

Şırnak'ta düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı Ankara GATA'da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Pehlül Oruk'un cenazesi, memleketi Erzurum'un Aziziye ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.

20.08.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı Ankara GATA'da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Pehlül Oruk'un cenazesi, memleketi Erzurum'un Aziziye ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.

Şırnak- Hakkari Karayolu'nda 10 Ağustos'ta, personel ve malzeme nakletmek için görevlendirilen askeri aracın terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucu yaralanarak kaldırıldığı Ankara GATA'da dün şehit olan Oruk için Aziziye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen Camisi'nde öğle vakti tören düzenlendi.

Şehit Pehlül Oruk'un Türk bayrağına sarılı naaşının askerlerce Mareşal Çakmak Hastanesi morgundan alınarak cenaze nakil aracı ile getirildiği cami önündeki musallaya konulmasının ardından başlayan törende, şehidin öz geçmişi okundu.

Törene, şehit Oruk'un babası Veysel Oruk ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Müftüvekili Celal Büyük ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Veysel Oruk ve yakınlarının duygusal anlar yaşadığı törende, Bakan Soylu başsağlığı dilediği baba Oruk ile şehit yakınlarını teselli etti.

Bekar olan şehit Pehlül Oruk'un cenazesi, İl Müftüvekili Büyük'ün öğle vakti kıldırdığı cenaze namazı ve okunan duaların ardından askerlerce bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu.

Şehit Oruk'un cenazesi daha sonra götürüldüğü aynı ilçedeki Demirgeçit Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

Defin sırasında şehidin mezarına toprak atan Süleyman Soylu, tabuta örtülen Türk bayrağını baba Veysel Oruk'a verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement