Şırnak Üniversitesi İdil'de Ziraat Fakültesi Açtı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Üniversitesi İdil'de Ziraat Fakültesi Açtı

Şırnak Üniversitesi İdil\'de Ziraat Fakültesi Açtı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Şırnak Üniversitesi'ne bağlı Ziraat Fakültesi ve İdil Meslek Yüksekokulu bugün, Vali Hasan İpek, Rektör Ali Akmaz'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

21.01.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Şırnak Üniversitesi'ne bağlı Ziraat Fakültesi ve İdil Meslek Yüksekokulu bugün, Vali Hasan İpek, Rektör Ali Akmaz'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Törende konuşan Rektör Prof.Dr. Ali Akmaz, 2017 yılına kadar Süleymaniye'den Şanlıurfa'ya kadar 600 kilometrelik bir alanda sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Şırnak Üniversitesi'nin İdil İlçesi'ndeki Ziraat Fakültesi ve İdil Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine Şırnak Valisi Hasan İpek, Rektör Prof.Dr. Ali Akmaz, İdil Kammakamı Ali Karakaya, İdil Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Muhdi Aslan ile çok sayıda davetli katıldı. Rektör Prof.Dr Ali Akmaz, açılışta yaptığı konuşmada, 2017 yılına kadar Süleymaniye'den Şanlıurfa'ya kadar 600 kilometrelik bir alanda sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Şırnak bir bütündür, hepimiz Şırnak'lıyız. Bu çerçevede yaptığımız merkez kampus dışında iki kampus daha düşünüyoruz. Bu kampüslerin tahsis işlemleri bitince Süleymaniye'den Urfa'ya kadar 600 kilometrelik alanda hizmet verecek sağlık kampüsümüzü düşünüyoruz. Bunu 2017 yılına kadar ki master planımıza koyduk. Şırnak şartları güzeldir, verimlidir ve yeterlidir. Şırnak şartlarını hiçbir zaman baz almadık. Halkımızın algısını da baz almadık. Biz üniversitemizin olgusuna baktık. Bu üniversiteyi 6'ıncı yılında yalnız ulusal değil, uluslararası bir üniversite yaptık. Şırnak Üniversitesi şucu, bucu diyen var mı? Elhamdullah yok. Şırnak Üniversitesi, üniversitedir. Şu anda bölgemizde 42 yıllık üniversite var. Uluslararası düzeyini siz yorumlayın, ben bir şey demiyeceğim. 30 yıllık üniversite var, isim verirsem yanlış anlaşılabilir. Kuruluşu 1957 olan ve bugün 58 yıllık üniversite var. Bir doktora şartları çıktığı zaman, bu üniversitede 27 ana bilim dalında doktora eğitimi düştü, yorum yapmayacağım. Neden? Çünkü eğitim ideolojiyi kabul etmez. İdeolojinin girdiği yerde bilgi durur. Örnek mi istersiniz? Öğrenciliğimiz yıllarında Rusya batacak, sen kafayı mı yedin? derdi herkes. Çünkü Dünya'nın en çok üniversite mezunu oradaydı. Şu an da dünyanın en çok üniversite mezunu Rusya'dadır, ama bilimin ortaya koyduğu gerçekler Marx'a çarptığı zaman, bu bilim değil denilirdi. Bilim süreklidir, ilim süreklidir."

VALİ İPEK: BAZILARI KONUŞUR,BAZILARI YAPAR

Vali Hasan İpek de, yatırım ve eğitim alanında bazılarının sadece konuştuğunu ama bazılarının da az konuşmasına rağmen bu alanlarda ciddi yatırımları hayata geçirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"2008 yılında her ile bir üniversite kurulacak dendiğinde, 1970'li yıllarda her kente bir fabrika açılıp sonra onları da devam ettirmek yerine, temellerini söküp basına malzeme yapıldığı gibi bir sonuç doğacak zannedip, ciddi anlamda bunu tenkit eden insanlar vardı bu ülkede. Yapmakla, tenkit etmek arasındaki fark budur. Birileri yapar, birileri konuşur. Bugün Şırnak Üniversitesi'ni bugüne getiren başta rektörümüze ve herkese teşekkür ediyorum. Şırnaklı yöneticiler olarak şunun bilincindeyiz artık; Şırnak ili tabii kaynakları ile, insan kaynakları ile, ülkenin gerçekten en başarılı olabilecek illerinden biridir. Şırnak ilinde huzuru, Şırnak ilinde kardeşliği tesis edebildiğimize veya bunu geliştirebildiğimize inanıyoruz. Çevremizdeki Cudi, Gabar ve Kato Dağı, bunlar da madenleri ile buraya katkıda bulunabilecek çok ciddi potansiyellerdir. Aynı zamanda Suriye ve Irak'la olan komşuluğumuz sebebiyle ticarette ciddi anlamda elverişli bir ildir." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Üniversitesi İdil'de Ziraat Fakültesi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement