Şırnak - Varto'daki PKK'lının Çıplak Teşhirine Şırnak'ta Kınama - Son Dakika
Güncel

Şırnak - Varto'daki PKK'lının Çıplak Teşhirine Şırnak'ta Kınama

Şırnak - Varto\'daki PKK\'lının Çıplak Teşhirine Şırnak\'ta Kınama

Varto'daki PKK'lının çıplak teşhirine Şırnak'ta kınama Muş'un Varto ilçesinde öldürülen kadın PKK'lı Ekin Van'ın cesedinin çıplak halde sokakta teşhir edildiğini iddia eden bir grup kadın Şırnak'ta protesto yürüyüşü yaptı.

19.08.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Varto'daki PKK'lının çıplak teşhirine Şırnak'ta kınama

Muş'un Varto ilçesinde öldürülen kadın PKK'lı Ekin Van'ın cesedinin çıplak halde sokakta teşhir edildiğini iddia eden bir grup kadın Şırnak'ta protesto yürüyüşü yaptı.

Muş'un Varto ilçesinde çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürülen PKK'lı kadın terörist Ekin Van'ın cesedinin çıplak halde sokakta teşhir edilmesi Şırnak'ta düzenlenen yürüyüşle ve basın açıklamasıyla kınandı. Kentin Ömer Kabak Meydan'ında bir araya gelen HDP'li bir grup kadın, 'Ekin Van'ın çıplak bedeni Onurumuzdur' pankartı taşıyıp, 'Ekin Van onurumuzdur', 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' sloganları atarak Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Burada kitle adına açıklama yapan Emine Erkan, Varto'da hayatını kaybeden kadın PKK'lının başına gelen vakanın, IŞİD benzeri bir vahşet olduğunu belirtti. Son zamanlarda kirli bir savaş taktiğiyle, işkencelerle insanlık onurunun hedef alındığını önesüren Emine Erkan, "Suruç katliamından bu yana ülke ciddi anlamda bir kaosa sürüklendi. Bizler barış dedikçe her geçen gün savaş çığırtkanlığı duymaya başladık. Her gün gençlerimiz ölürken, annelerimizin ciğeri yanarken cumhurbaşkanı 'ne mutlu şehit aileleri' diyor. Hangi mutlu ailelerden bahsediyoruz. Evladını, birilerinin tahtı için feda eden ailelerden mi? Ayrıca cumhurbaşkanın 15 Ağustos'ta yapmış olduğu açıklamada 'bunlar insan değil insan' demesi, bunlar kim sorusunu aklımıza getiriyor. Bunlar Kürtler, bunlar kadınlar, bunlar gençler, bunlar babalar ve bunlar kardeşler. Buradan anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanın bu söylemi; insansızlaştırma, yok etme eline silah ve verdiği sınırsız öldürme yetkisi tanıyan zihniyetinin dışa vurumudur" dedi.

SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ

Barışı kadınların sahipleneceğini de kaydeden Erkan, "Birkaç gündür Varto'da, Silvan'da, Şemdinli'de yaşanan katliamlara sesiz kalmayacağız. Sz savaş dedikçe biz kadınlar inadına barış diyeceğiz, barışı biz kadınlar sahipleneceğiz. Bir daha söylüyoruz, size savaş yaptırmayacağız. Biz Kürt kadınları olarak sizden korkmadığımızı, Ekin Van'ın çıplak bedeninden utanmayıp onur duyduğumuzu ve onun mücadelesini yükselteceğimizi buradan haykırıyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasından sonra kadınlar 5 dakikalık oturma eyleminden sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak - Varto'daki PKK'lının Çıplak Teşhirine Şırnak'ta Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kosavali: Sizin çıplak değil diri diri yakilacaniz 0 0 Yanıtla

Advertisement