Şırnak ve Lice Kırsalına Hava Harekatı Düzenlendi 9 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak ve Lice Kırsalına Hava Harekatı Düzenlendi 9 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak ve Lice Kırsalına Hava Harekatı Düzenlendi 9 PKK\'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak ve Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi (ARŞİV)Şırnak ve Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi : 9 PKK'lı etkisiz hale getirildiBingöl'de PKK'ya ait 6 sığınak bulunduŞIRNAK KIRSALINDA PKK'YA HAVA HAREKATITürk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan...

25.11.2016 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak ve Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi (ARŞİV)

Şırnak ve Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi : 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Bingöl'de PKK'ya ait 6 sığınak bulundu

ŞIRNAK KIRSALINDA PKK'YA HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 12.48-13.00 saatleri arasında Şırnak kırsalına, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen iki korugan ateş altına alınarak imha edilmiş; bu arada 2 BTÖ mensubu da ateş etkisiz hale getirilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

LİCE KIRSALINDAKİ HAVA HAREKATINDA 7 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 07.11-08.22 saatleri arasında Diyarbakır/Lice kırsalına, Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen silah mevzileri ve barınaklar imha edilmiş ve altı BTÖ mensubu terörist de etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Müteakiben kara unsurları tarafından aynı bölgede arama tarama faaliyeti icra edilmiş, faaliyet esnada çıkan çatışmada bir terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen BTÖ mensubuna ait bir adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet tabancaya ek olarak bölgede depolanmış halde üç adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, üç adet el bombası, 16720 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 65 adet RPG-7 roket atar sevk fişeği ele geçirilmiştir."

BİNGÖL'DE PKK'YA AİT 6 SIĞINAK BULUNDU

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nde,terör örgütü PKK'ya ait 6 sığınak içerisinde çok sayıda yaşam malzemeleri ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yayladere İlçesi Alınyazı, Gökçeal ve Kırköy bölgelerinde PKK'lılara ait 6 adet sığınağın bulunduğu belirtilerek, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, 24 Kasım 2016 tarihinde Bingöl İli Yayladere İlçesi Alınyazı, Gökçeal ve Kırköy bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 6 adet sığınak bulunmuştur. Bulunan sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ve bol miktarda gıda maddesi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak ve Lice Kırsalına Hava Harekatı Düzenlendi 9 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement