Şırnaklı Kadınlardan Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika
Güncel

Şırnaklı Kadınlardan Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kasrik beldesinde, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren AK Parti Kadın Kolları üyesi bir grup, şehitler için mevlit okuttu.

23.07.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kasrik beldesinde, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren AK Parti Kadın Kolları üyesi bir grup, şehitler için mevlit okuttu.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cizre ilçesine bağlı Kasrik beldesinde bir araya gelen AK Parti Şırnak İl Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri, Kasrik Tepesine Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini astı.

Şırnak AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, burada yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştiği darbe kalkışmasının Türk tarihine kara bir gece olarak geçtiğini söyledi.

Bölgedeki kadınların, darbenin ilk saatlerinden itibaren kararlı bir duruş sergilediğini aktaran Atan, "Kürt analarımız, Kürt kadınlarımız, darbe girişiminin ilk saatinden itibaren sokaklara döküldü. Malumunuz şu an Şırnak'ta terörle mücadele yapılıyor. Buna rağmen herkes çoluğuyla çocuğuyla sokaklara ve meydanlara koştu. Buradan bütün kadınlarımıza, analarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cizreli, Silopili, İdilli, Kasrikli, Kumçatılı bütün kahraman anne ve gençleri örnek bir duruş sergilediğini kaydeden Atan, bazı kadınların anaların beşikte çocuklarını bırakarak darbeye karşı koymak için caddelere koştuğunu bildirdi.

Cizre Köprüsü'nde kadınların askeri tankın üzerine çıkarak ölümüne memleketini savunduğunu anlatan Atan, şöyle devam etti:

"Kürt kadınları olarak haykırıyoruz. Bu bayrak ve vatan bizimdir. Bu bayrakta bizim de kanımız var, o yüzden biz vatanımıza sahip çıkacağız. Namusumuza bütün mazlumların liderine sahip çıkacağız. O kalleş FETÖ'cü paşalar buradan geçeceklerdi. Buradan havaalanına geçip buradaki yönetime el koyacaklardı. Ama bizler yolları kestik, ölümüne tankların önüne set kurduk. Biz dik durduk ve dik durmaya devam edeceğiz."

İlçe ve köylerle beraber sabaha kadar demokrasi nöbetinde olduklarını belirten Atan, ülkeyi bölmek isteyen FETÖ'ye meydanı boş bırakmayacaklarını kaydetti.

Şırnak'ta şu an yaşanan tahribatın en büyük müsebbiplerinin FETÖ'ye başlı paşalar olduğunu ifade eden Atan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer Şırnak merkezinde ve diğer yerlerde şu an çukurlar kazılmışsa, bu kadar silah girmişse buralara ve bizler bedel ödemişsek, birçok Mehmetçik ve polisimizi şehit vermişsek bunun müsebbibi kalleş FETÖ'dür. Çanakkale'de binlerce insan şehit oldu. Omuz omuza Türk, Kürt, Çerkez ve Laz'ı ile düşmana bir karış toprağı vermedi."

Grup, açıklamanın ardından Kürtçe mevlit okuyarak, darbede hayatını kaybeden şehitler ve yaralılar için dua etti.

Kadınlar sık sık "vur vur inlesin FETÖ'cüler dinlesin, dik dur eğilme Kürtler seninle, şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnaklı Kadınlardan Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement