Şırnaklı Öğrencilerin Ygs Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Şırnaklı Öğrencilerin Ygs Heyecanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Nufus Müdürlüğünde kimlik çıkaran adaylar Şırnak'tan gelip sınava giremeyen öğrenci Okulda sınava yetişmeye çalışan öğrenciler Şırnaklı öğrencilerin YGS heyecanı Terör olayları nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Siirt'te giren Şırnaklı öğrenciler için İl Nüfus Müdürlüğü fazla mesai yaptı.

13.03.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Nufus Müdürlüğünde kimlik çıkaran adaylar

Şırnak'tan gelip sınava giremeyen öğrenci

Okulda sınava yetişmeye çalışan öğrenciler

Şırnaklı öğrencilerin YGS heyecanı

Terör olayları nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Siirt'te giren Şırnaklı öğrenciler için İl Nüfus Müdürlüğü fazla mesai yaptı. Cumartesi ve pazar günü açık olan nüfus müdürlüğünde 53 öğrenciye yeni kimlik verildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şırnak'ta YGS'ye girecek öğrencilerin sınav merkezini güvenlik gerekçesiyle Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından bir çok öğrenci sınava Siirt'te girdi.

Üzerinde TC kimlik numarası yazan geçerli bir kimliği bulunmayan veya yanlarında getirmeyi unutan öğrenciler için Siirt İl Nüfus Müdürlüğünde cumartesi ve pazar günü de mesai yapıldı. Sınav salonlarına ehliyetle girmek isteyen 53 öğrenciye izin verilmeyince, öğrenciler nüfus müdürlüğüne başvurdu. İçişleri Bakanlığının "oluru" ile muhtar onayı aranmaksızın sınava giriş belgesi ibraz edenlere yeni kimlik verilerek, sınava girmeleri sağlandı.

İşlemlerini sınav saatine kadar tamamlamakta geciken bazı öğrenciler ise salonlara alınmadı.

Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinden gelen öğrenciler, terör nedeniyle mağdur olduklarını, bu nedenle başka yerde sınava girmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Öğrencilerden Murat Aydemir, AA muhabirine, Şırnak'tan Siirt'e geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Keşke Şırnak'tan buraya kadar sınav için gelmeseydik. Siirt'te çok güzel ağırlandık yetkililere teşekkür ediyoruz ama Şırnak'ta sınava girmekle Siirt'te gelip sınava girmek çok farklı, öğrenci arkadaşların çoğu belki bunun arkasına sığınacaklar. Sınavları kötü geçecek, psikolojik olarak çok rahat değiller. Keşke oradan buraya kadar gelmeseydik. Yaşanan olaylar hiç kimseye fayda sağlamadı. Keşke olaylar olmasaydı. Bu olaylar bize zarar vermekten başka bir işe yaramadı."

Şırnak'ın Silopi ilçesinden gelen Selim Yalçın da olaylardan dolayı mağdur olduklarını söyledi. Silopi'de sınava girmeyi tercih ettiğini ifade eden Yalçın, "Çok heyecanlıyım. Bölgemizde yaşanan olaylardan ötürü sınava Şırnak merkezde giremedim. İnşallah hayırlara vesile olur. Umudumuz barışın ve huzurun tekrardan bölgemizde ve ilçemizde tecelli bulmasıdır. Kendi ilimde sınava girmek istedim ama yaşanan olaylardan dolayı mağdur oldum ve Siirt'te sınava girmek zorunda kaldım" dedi.

Silopi'den gelirken yanına sadece ehliyet aldığı için sınava giremeyen Yunus Ökten ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Şırnak'tan sınava girmek için dün geldim, bugün sınava girerken ehliyet vardı üzerimde, ehliyetimi gösterdim. Bana "Ehliyet olmaz' dediler 'Kimlik getir' dediler, kimliğim de Silopi'de kaldı. Nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik çıkarmam istendi. Nüfusa gidip kimlik çıkarıp gelene kadar geç kaldım. Onun için sınava girmedim. Benim gibi bir çok arkadaş mağdur olup sınava giremedi."

İçişleri Bakanlığının yazısı üzerine cumartesi saat 10.00-16.00 arası ve pazar 07.00-10.15 arasında fazla mesai yapan Siirt İl Nüfus Müdürlüğünde 53 öğrencinin kimliğinin sınava giriş belgesi karşılığında değiştirildiği öğrenildi.

Şırnaklı Öğrencilerin Ygs Heyecanı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnaklı Öğrencilerin Ygs Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement