Şırnaklılar Enkaz Arasında Eşyalarını Arıyor - Son Dakika
Güncel

Şırnaklılar Enkaz Arasında Eşyalarını Arıyor

Şırnaklılar Enkaz Arasında Eşyalarını Arıyor

Şırnak'ta, hendek-barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta uygulanan yasak dün kaldırılırken, kent merkezine gelen Şırnaklılar, enkaz ve moloz yığınları arasında kullanabilecekleri eşyalarını aramaya başladı.

15.11.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta, hendek-barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta uygulanan yasak dün kaldırılırken, kent merkezine gelen Şırnaklılar, enkaz ve moloz yığınları arasında kullanabilecekleri eşyalarını aramaya başladı.

Enkazlar arasında kullanabileceği eşyaları toplayan 11 çocuk annesi ve bir ayağı protez olan 64 yaşındaki Halime Utanç, "Evim 3 katlı ve 4 daireden oluşuyordu. Evimin yerini çevredeki evlerden ve işaretlerden ve kapımın önündeki bahçeden tanıdım. Şırnak'ta gideceğimiz bir yer olmadığı için Kömür ocaklarının orda bir evde kalıyoruz. Evimiz yok, hiçbir yerimiz yok" dedi.Şırnak'ta, 8 aydır uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra kentte dönüşler devam ederken, döndükleri kentte evleri yerine moloz yığınları görenler, bunların arasında dolaşarak kullanabilecek eşyalar arıyor. Dicle Mahallesi'nde 3 katlı evi bulunduğunu ancak operasyonlar sırasında evi tamamen yıkılan 2 çocuk annesi Hikmet İlçi adlı kadın, Silopi'deki çocuklarının yanına sığındığını, yasağın kalkmasıyla birlikte döndüğünü söyledi. İlçin, "Evim yıkıldı. Bir iğne bile almadım içeriden. Yatak, yorgan, dolap, buzdolabı hepsi yandı. 3 katlı evim yıkıldı. İçine girebileceğim bir evim bile yok. 3 katlı evim vardı, ama ben şu anda Silopi'de oğlumun yanına sığındım. Ne yapayım, bir haftadır gelmişim. Yasak başladığı dönemde Silopi'ye gittik. 3 katlı evimin bir katında ben yaşıyordum. Bir katında oğlum ve çocukları, diğer katta ise kiracı vardı. Oğlumun 5 çocuğu vardı. Hepsi de okula gidiyordu. Oğlum da böbrek hastasıydı. Ben oğluma bir böbreğimi verdim. Şimdi ne yapacağım, nereye gideceğim bilmiyorum" dedi.

"EVİMİ, ÖNÜNDEKİ BAHÇEDEN TANIDIM"

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşadığını anlatan 11 çocuk annesi ve bir ayağı protez olan 64 yaşındaki Halime Utanç ise evine yanında bulunan evler ve evin önündeki bahçeden tanıdığını söyledi. 1992 yılında Şırnak merkeze yakın kömür ocaklarının olduğu bölgede mayına basması sonucu meydana gelen patlamada sağ ayağı bilekten koptuğu için protez ile yaşamak zorunda kalan Halime Utanç, 11 çocuğuyla birlikte yaşadıkları 3 katlı ve 4 daireden oluşan evlerinden tek bir çakıl taşının dahi kalmadığını söyledi. Evinin yapımında kullandığı tahta parçalarını toplayarak, kiraladığı tek gözlü eve götürmeye çalışan Halime Utanç, "13 kişilik bir aileydik. 8 aydan beri kentimizden, evimizden çıkmışız. Sokaklarda ve çadırlarda yaşıyoruz. 8 aydan beri hiç birimiz çalışmadık, iş yapamadık. Yaklaşık 1 aydır bu taş, toprağın içine gelmişiz. Hiç bir gelirimiz yok. İş olursa bundan sonra çocuklarımız çalışacak inşallah. Evim 3 katlı ve 4 daireden oluşuyordu. Evimin yerine çevredeki evlerden ve işaretlerden ve kapımın önündeki bahçeden tanıdım. Şırnak'ta gideceğimiz bir yer olmadığı için Kömür ocaklarının orda bir evde kalıyoruz. Evimiz yok, hiçbir yerimiz yok. Şırnak'ta tek odalı bir yer bulduk. Dar olduğu için çocuklarımın bir kısmı diğer mahalledeki amcalarının yanına gittiler. Bazıları da kömür ocaklarının orda kalmışlar. 5 çocuğum okula gidiyor. Bir tanesi Batman'da okuyor. Ne bursu var, ne yurt çıktı. O da oralarda perişan durumda" dedi.

Ayrıca şehir merkezinde bulunan ve hasarlı camilerde başlatılan onarım çalışmaları devam ediyor. Cami duvarları yeniden sıva yapılarak ibadete açılması için çalışmalar başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnaklılar Enkaz Arasında Eşyalarını Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement