Şırnaklılar'ın 'İl Kalma' Sevinci - Son Dakika
Güncel

Şırnaklılar'ın 'İl Kalma' Sevinci

Şırnaklılar\'ın \'İl Kalma\' Sevinci

Şırnak’ın ilçe statüsüne geçirilmesini içeren düzenlemelerin kanun tasarısından çıkarılması Şırnaklıları sevindirdi.

19.08.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın ilçe statüsüne geçirilmesini içeren düzenlemelerin kanun tasarısından çıkarılması Şırnaklıları sevindirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda torba tasarı olarak bilinen "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı"nın maddelerinin görüşmeleri tamamlanarak, Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler tasarı metninden çıkarıldı. Söz konusu karar, kentte 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Silopi ilçesine göç eden Şırnaklıları sevindirdi. Şırnaklı Sait Caner, yeni karar nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, "Şırnak'ın ilçe olmasına üzülüyorduk. Kararın değişmesi hepimizi çok sevindirdi" dedi.

Livan Balık ise, kararın Şırnak halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Biz Şırnaklı olarak çok sevindik. Bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Statüsü değişse mağdur duruma düşecektik"

Ferhat Şan, "Bir Şırnaklı olarak emeği geçen bütün partilerimize teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Şırnak'ın il olması bizim için çok büyük bir avantajdır. Özellikle bu süreçte. İlçe olsaydı daha çok mağdur duruma düşecektik. Çok seviniyorum il kaldığı için" ifadelerini kullandı.

Azad Sevim, "Öncelikle hükümet ve muhalefet partilerine teşekkür ediyoruz Şırnak il kaldığı için. Çabası geçen, emeği geçen tüm insanlara, tüm halklara teşekkür ediyoruz" dedi.

Ramazan Uçar ise, "Şırnakımızın il olarak kalması bizleri son derece mutlu etti. Tasarının geri çekilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnaklılar'ın 'İl Kalma' Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement