Sırp Cumhuriyet Günü Referandumundan "Evet" Sonucu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sırp Cumhuriyet Günü Referandumundan "Evet" Sonucu Çıktı

Sırp Cumhuriyet Günü Referandumundan "Evet" Sonucu Çıktı

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nde, Anayasa Mahkemesi'nin olumsuz kararına karşın 9 Ocak'ın "Sırp Cumhuriyeti Günü" olarak kutlanması referandum düzenlendi.

26.09.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nde, Anayasa Mahkemesi'nin olumsuz kararına karşın 9 Ocak'ın "Sırp Cumhuriyeti Günü" olarak kutlanması referandum düzenlendi. Sırp Cumhuriyeti'nde yapılan ilk referandumda Sırplar sandık başına giderken, Boşnaklar referandumu boykot etti.

"Referandumu Düzenleme Komisyonu" düzenlediği basın toplantısında gayri resmi sonuçları açıklayarak sandık başına gidenlerin 99,79'u'nın "evet" oyu kullandığını açıkladı.

Basın açıklamasında bulunan Sırp Cumhuriyeti'nin Başkanı Milorad Dodik bugün Sırp entite sınırlarında yapılan referandumla "şanlı tarihlerinde yeni bir sayfa acıktıklarını" ifade etti ve 9 Ocak'ın "Sırp Cumhuriyeti Günü" olarak kabul edilmesi için yapılan referandumu "tarihi bir gün olarak " olarak niteledi.

Bosna Hersek: Referandumu tanımıyoruz

Bosna- Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç ise referandumun sonuçlarını tanımayacaklarını açıkladı. Referandumun, Anayasa Mahkemesi'nin kararına açık bir şekilde karşı geldiğini ifade etti. Izzetbegoviç, Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik'in, açıkça Bosna – Hersek'ten ayrılmak istediğini öne sürdü.

İzetbegoviç, "Geçmişte Sırpların bu tarz davranışlarının nasıl sonuçlandığını gördük. Bu ilk defa yaptıkları bir inat değil. İpi koparana kadar çekmeye devam edecek ve sonunda sırtlarının üzerine düşecekler." dedi.

Avrupa Birliği de Sırp Cumhuriyeti'nin referandum sonuçlarını tanımayacağını açıkladı. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırp Cumhuriyet Günü Referandumundan 'Evet' Sonucu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement