Sırp Tacizci Tarafından Darp Edilen Tuğçe Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Dünya

Sırp Tacizci Tarafından Darp Edilen Tuğçe Hayatını Kaybetti

Sırp Tacizci Tarafından Darp Edilen Tuğçe Hayatını Kaybetti

Almanya’da Sırp tacizcilerin yumruklu saldırısı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın babası Ali Albayrak, “Kızım haksızlığıma karşı mücadele verdiği bir anda aldığı darbe ile komaya ve daha sonrada buna bağlı olarak vefat etti.

26.11.2014 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da Sırp tacizcilerin yumruklu saldırısı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ın babası Ali Albayrak, "Kızım haksızlığıma karşı mücadele verdiği bir anda aldığı darbe ile komaya ve daha sonrada buna bağlı olarak vefat etti. Tuğçe bir kahramandır. Bizim için Tuğçe şehittir" dedi.

Almanya'nın Offenbach kentinde 3 Sırplının 2 Alman kıza taciz etmesine mücadele etmek isteyen Tuğçe Albayrak (22), saldırganlardan aldığı darbe yüzünden yere düşerken başını taşa vurması sonucu beyin kanaması geçirmişti. Günlerdir verdiği yaşam mücadelesini bugün kaybeden Tuğçe'nin yakınları hastaneye akın etti. Hastane bahçesinde taziyeleri kabul eden baba Ali Albayrak, Tuğçe'nin Türk gençleri için bir örnek olduğunu belirterek, "Kızım haksızlığa karşı mücadele verdiği bir anda aldığı darbe ile komaya girdi ve daha sonrada buna bağlı olarak vefat etti. Tuğçe bir kahramandır. Bizim için Tuğçe şehittir. Bundan sonra kültürümüze uygun hareket ederek önce kızımı rahat ettirecek ondan sonra da bu saldırınız mücadelesini vereceğiz "dedi.

Gençleri de herhangi bir taşkınlığa mahal vermemek için ikaz eden Albayrak, "Türk toplumunun her kesimi Ailemize sahip çıkmıştır. Büyük destek vermiştir. Herkese teşekkür ediyorum" diyerek Tuğçe'nin hatırasını yaşatacaklarını söyledi.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Osman Gün ise, aileye baş sağlığı dilediğini ifade ederek, "Şu anda acıları çok büyük. Yapabilecek bir şeyimiz yok. Kendilerine Almaya Türk Toplumu olarak ve buradaki, çevredeki sivil toplum kuruluşları olarak yapabildiğimi kadarıyla, Tuğçe'nin yaptığı bu olumlu hareketin geçici olmadan insanlara örnek olması açısından, onun adını kalıcı kılmak için ne yapabileceğimizi sordum. Ama şu an beklemedeyiz. Olay yatıştıktan sonra yapabildiğimiz kadar işi takip edeceğiz. Suçlular kimse cezalarını çekmeleri için elimizden gelen çağrıda bulunacağız. Zaten yasalar işin peşinde tahmin ediyorum. Şu anda yapabileceğimiz pek bir şey yok. Önemli olan bundan sonra sürecin unutulmaması, kalıcı olması, devam etmesi" diye konuştu. - OFFENBACH

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Sırp Tacizci Tarafından Darp Edilen Tuğçe Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement