Sırrı Sakık Geri Adım Attı - Son Dakika
Güncel

Sırrı Sakık Geri Adım Attı

Ağrı'da belediye başkanlığı koltuğuna oturan Sakık, "Kazım Karabekir ismini Ağrı'dan sileceğim." sözleriyle ilgili yanlış anlaşıldığını söyledi.

11.06.2014 08:39  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Haziran'da yeniden yapılan yerel seçimle Ağrı’ya Belediye Başkanı olan Sırrı Sakık'ın, şehirde ‘Utanç Abidesi’ dedikleri askeri anıtı kaldıracaklarını, sokak ve caddelerde Atatürk'ün silah arkadaşı Kazım Karabekir’in isminin değişeceğini açıklaması yeni bir tartışma yaratmıştı.

Açıklamasıyla tüm kesimlerden tepki çeken Sakık'a Başbakan Erdoğan da sert eleştirilerde bulunmuş, "Eğer o tabelaları kaldırısan millet gelir oraya yenilerini diker." demişti.

Sabah yazarı Mahmut Övür'e konuşan Sırrı Sakık, geri adım attı ve yanlış anlaşıldığını söyledi.

İşte Övür'ün yazısındaki o bölüm:

Peki, ne olmuştu da Sırrı Sakık alelacele bunu gündeme taşımıştı? Karabekir'in Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet dönemindeki tavrını bilmiyor muydu?

Soruyu Sakık'a sordum ve şu cevabı aldım:

"BENİM SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI"

"Bilmez olur muyum? Biliyorum tabii... Hatta daha fazlasını da söyleyebilirim. Kazım Karabekir, Kemalist rejimin Şeyh Sait isyanındaki kıyıma karşı çıkmış önemli bir isim. Benim sözlerim yanlış anlaşıldı."

"YETKİMİZ VAR MI YOK MU ONU DA BİLMİYORUM"

Sakık, tartışmanın çıkış noktasını da şöyle anlattı:

"Ben, miting meydanında Ağrı'da 1930'da yapılan askeri anıtın kaldırılması gerektiğini söyledim. Tıpkı Mustafa Muğlalı ismi gibi... Bunun üzerine bir gazeteci 'Mareşal Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir isimleri caddelere verilmiş, onları da kaldıracak mısınız?' diye sorunca; 'Militarizmi hatırlatan şeyleri halkımızla konuşup değerlendireceğiz' dedim. Doğrusu yetkimiz var mı yok mu onu da bilmiyorum. Ardından ısrar gelince, Mustafa Kemal'in Ermeni meselesiyle ilgili Karabekir hakkında söylediklerini hatırlattım. Hiç istemediğim bir tartışmaya sürüklendim. Bu yüzden gazetecinin sorusunun da bilinçli olabileceğini düşünüyorum."



Sırrı Sakık Geri Adım Attı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sırrı Sakık Geri Adım Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Irfan: agri halki isterse o isim oradan kalkar istemese kalkmaz. kimse buradan cakas atmasin. siri sakik agrinin iradesiyle secilmis mesru bir belediye baskanidir onu yargilamak agri halki disinda kimsenin hadi degil. 12 33 Yanıtla musa tanrıverdi: evet haddi degildir ama sakık sayın vekilde haddini bilmeli o paşalar olmasidi şimdi acaba kimin sömürgesinde olacaktık bir düşünün ırak,libya,bunun gibi nice müslüman ülkelerde yaşananları görmüyormusunuzacaba? 0 0
  • sanal işte: helal sırı başkan helal 10 34 Yanıtla
  • özi: çevir kazı yanmasın .... 38 6 Yanıtla
  • BEYTÜŞŞEBAP73: Bu Adamı Çok seviyorum. 12 26 Yanıtla
  • T.C.VATANDAŞ: MOLOTOF ATAR,BARIŞ İSTER. PUSU KURAR,BARIŞ İSTER. TAŞ ATAR,BARIŞ İSTER. DAĞA ÇIKAR,BARIŞ İSTER. 20 ÇOCUK YAPAR,EKMEK İSTER. HIRSIZLIK YAPAR,ÖZGÜRLÜK İSTER. ELEKTİRİĞİ KAÇAK KULLANIR,DEVLET BİZE BAKSIN İSTER. YAPILAN TESİSLERİ YAKAR, İŞ İSTER. ÖĞRETMEN ÖLDÜRÜR,EĞİTİM İSTER. FEODAL YAŞAR,DEMOKRASİ İSTER. TÖRE DEYİP KATLİAM YAPAR,ANLAYIŞ İSTER. PKK BUNDAN İBARET (BU KARDEŞİMİN YORUMUNA HARFİ HARFİYEN KATILIYORUM DAHA İYİ ANLATILAMAZDI)............ 30 7 Yanıtla
  • YORUM: onur,şeref,haysiyet olmayınca tükürdüğünü yalar utanmadan milletin karşısına çıkıp yanlış anlaşıldım diyebilir,karakter meselesi kanı bozuk olanların genelde başvurdukları yöntemdir. 20 7 Yanıtla
  • murat: Ne oldu Zırto?Bak geri adım attın. 18 2 Yanıtla
  • lara: sn başkana olumsuz yorum yapanlara sesleniyorum.sırf kürt olduğu için böyle aklaksızca yorum yapıyorsunuz.burda oyalanmayın hadi musula IŞİD sizi bekliyor..am siz korkaksınız.sıkıntı yapmayın o IŞİD bize bırakın biz hal edecez KORKMAYIN. 9 10 Yanıtla
  • bıjı ypg: asil maşa türk devlet deyılmı 60 sene önce natoya girdi o kadar askerı korede kaybetti ımf nın kapısında köle gibi sürünmedınmı almanya gibi ol sonra kunuş senın müdürün almanların tuvaletçisi kadar maaaş alıyormu böyle konuşursun paran varsa adamsın o dediklerınız amerıkalılar ınglızler japonlar söylesın daha çok çalışacaksın bunları demen için iyi olsaydın avrupa birlığine girmek için can atıyorsun demokrası çocuğu 6 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.


Advertisement