Şişe-Cam İşçileri İş Bırakma Eylemine Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Şişe-Cam İşçileri İş Bırakma Eylemine Devam Ediyor

Şişe-Cam İşçileri İş Bırakma Eylemine Devam Ediyor

Eskişehir’de 6 gün önce iş bırakma kararı alan cam işçileri grevlerine devam ediyor.

26.06.2014 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 6 gün önce iş bırakma kararı alan cam işçileri grevlerine devam ediyor.

Eskişehir'de 6 gün önce işçi ücretlerinin yetersizliği nedeniyle iş bırakma kararı alan binlerce işçi Eskişehir'in yoğun caddelerinden Hamamyolu Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin kişilik grup, hep bir ağızdan sloganlar atarak Hamamyolu Caddesi'nde bulunan bir bankanın önüne geldi. İşçiler daha sonra birbirlerine kenetlenerek hep bir ağızdan, "Dünya yerinden oynar, işçiler birlik olsa" diye bağırdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, cam işçilerine grevdeyken destek veren herkese teşekkür etti.

İşçilerin haklarının sömürdüğünü ileri süren Akyazı, "Bilindiği üzere 1 Ocak 2014'ten bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Kristal-İş Sendikamızla şişe-cam işvereni arasında yürütülen görüşmelerde, kazanılmış haklarımızı ilgilendiren idari 2 madde ve ücretlerin düzenlenmesi ile ilgili maddelerde anlaşma sağlanamamıştır. Sendikamızın bütün iyi niyetli yaklaşımlarına karşın Şişe-Cam'ı yöneten profesyonellerin düşen ücretle işçileri sömürme, kazanılmış haklardan geri adım attırma inadı bu grevin hazırlayıcısı olmuştur" dedi.

Şişe-Cam'ın bugün kendi sektöründe Avrupa'nın ikincisi, dünyanın ise üçüncü dev şirketi olduğunu belirten Akyazı, "Bize göre bu dev şirketleri var eden en önemli unsur gece-gündüz, sıcak-soğuk, bayram-seyran demeden fedakarca üreten ve geliştirendir. Şişe-Cam işçisi açlık sınırının altında ücret alıyor" diye konuştu.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şişe-Cam İşçileri İş Bırakma Eylemine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement