Şişecam Düzcam'ın En Uzun Ömürlü Fırını Son Teknolojiyle Yenilenerek Ateşlendi - Son Dakika
Güncel

Şişecam Düzcam'ın En Uzun Ömürlü Fırını Son Teknolojiyle Yenilenerek Ateşlendi

Şişecam Düzcam\'ın En Uzun Ömürlü Fırını Son Teknolojiyle Yenilenerek Ateşlendi

Türkiye'nin lider düzcam üreticisi Şişecam Düzcam'ın Mersin Fabrikası'nda 2014 yılında soğuk tamire alınarak üretime ara veren TR-4 fırını, son teknoloji ekipman ve sistemler kullanılarak yenilendi.

12.07.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin lider düzcam üreticisi Şişecam Düzcam'ın Mersin Fabrikası'nda 2014 yılında soğuk tamire alınarak üretime ara veren TR-4 fırını, son teknoloji ekipman ve sistemler kullanılarak yenilendi.

TR-4 fırınının yeniden ateşleme törenine, Şişecam Düzcam Temel Camlar Üretim Başkan Yardımcısı Gökhan Atikkan, Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ebru Şapoğlu, Şişecam Düzcam Mersin Fabrika Müdürü Güral Savaştürk ve Kristal-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Ergev'in yanı sıra Şişecam Düzcam çalışanları katıldı. Türkiye'nin lider, Avrupa'nın ise en büyük iki düzcam üreticisinden biri olan Şişecam Düzcam, Mersin Fabrikası'nda TR-4 fırınını yeniden ateşledi. Şişecam Düzcam'ın 15 yıl önce ilk ateşlemesi yapılan ve üretime geçen TR-4 fırını, 22 Aralık 2014 tarihinde üretime ara vermiş ve soğuk tamire alınmıştı.

Şişecam Düzcam Temel Camlar Üretim Başkan Yardımcısı Gökhan Atikkan, törende yaptığı konuşmada fabrikanın en yüksek kalite üretim için en üst teknoloji ile donatıldığını, TR-3 fırını ile beraber Mersin'de buzlu cam fırını, enerji camları, ayna hattı ile beraber en üst teknolojiyle üretim yapmaya devam edeceklerini, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

Düzcam Mersin Fabrika Müdürü Güral Savaştürk ise soğuk tamir sürecinde hattın son teknoloji ekipman ve sistemler kullanılarak yenilendiğine işaret ederek, "TR-4 fırınımız 15 yıl üretim yaparak en uzun faaliyette kalan fırın olma özelliğini kazandı. Kaliteli ürünü daha düşük maliyet ile daha güvenli, daha fazla çevreye duyarlı üretme şansını yakaladık. Şişecam Düzcam'ın dünyada ilk üçe girme hedefine giden yolda önemli bir daha adım attık. Şişecam Düzcam, 1964 yılında Çayırova tesislerinde bir fırınla başladığı düzcam üretimini bugün toplam 11 float hattı ile devam ediyor. Bugün 9 farklı ülkedeki üretim tesislerimiz ve genişleyen ürün yelpazemizle inşaat, otomotiv, enerji ve beyaz eşya sektörlerine girdi sağlıyoruz."

Ateşleme töreninin ardından Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ebru Şapoğlu tarafından TR-4 fırını üretim hattına nazar boncuğu takıldı.

DÜZCAM HAKKINDA

Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa'nın en büyük iki üreticisinden biri konumundadır. Bugün Türkiye'de Kırklareli, Mersin, Bursa, Ankara yurtdışında ise Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 9 farklı ülkede üretim yapan Şişecam Düzcam, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 5'inci büyük düzcam üreticisidir. 'Temel camlar' (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), 'otomotiv camları', 'enerji camları' ve 'beyaz eşya camları' olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Şişecam Düzcam inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şişecam Düzcam'ın En Uzun Ömürlü Fırını Son Teknolojiyle Yenilenerek Ateşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement