Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi - Son Dakika
Yerel

Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi

Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi

Eskişehir'de Kristal İş üyesi bir grup işçi, Şişecam'a bağlı iş yerlerinde uygulanan grevin 60 gün ertelenmesi nedeniyle yürüyüş düzenledi.

27.06.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Kristal-İş üyesi bir grup işçi, Şişecam'a bağlı iş yerlerinde uygulanan grevin 60 gün ertelenmesi nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Yediler Parkı önünde toplanan cam işçileri ve aileleri ile greve destek veren bazı sendika üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu Yunus Emre Caddesi'ne yürüdü.

Yunus Emre Caddesi'nde basın açıklaması yapan Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, yaklaşık 8 gündür devam eden grevin Bakanlar Kurulu kararı ile durdurulduğunu hatırlattı.

Bu karara karşı sessiz kalmayacaklarını anlatan Akyazı, şunları kaydetti:

"Cam işçisi hukuksuz ve gayri meşru grev erteleme kararına meşru ve demokratik tepkisini ortaya koyacaktır. Sendikamız AKP hükümetinin bu kararına karşı hukuki mücadelesini sürdürecektir. Bu karara karşı Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açacağız. Bütün uluslararası zeminlerde bu hukuksuzluğu anlatacağız ve Türkiye'de grev hakkının ortadan kaldırılmasına karşı girişimlerde bulunacağız. Böyle bilinmelidir ki emeğe duyarlı, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan bütün toplum kesimlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şişecam İşçilerinin Grevinin Ertelenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement