Sisi Lübnan'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Sisi Lübnan'da Protesto Edildi

Lübnanlı aktivistler, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi, ülkedeki muhaliflere yönelik politikaları dolayısıyla protesto etti.

27.04.2016 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnanlı aktivistler, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi, ülkedeki muhaliflere yönelik politikaları dolayısıyla protesto etti.

Beyrut'taki Mısır büyükelçiliği önünde toplanan "Sosyalist Forum" üyesi Lübnanlı bir grup aktivist, Mısır'da 2013 yılında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Sisi'nin ülkedeki muhaliflere yönelik izlediği siyasetini protesto etti.

Gösteride "cezaevleri kapatılsın" ve "tutuklulara özgürlük" yazılı dövizler taşıyan grup, basın açıklamasında siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

"Sosyalist Forum" üyesi aktivist Velid Dau, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'da devrime karşı olan Sisi'nin başını çektiği rejime tepkimizi göstermek amacıyla burada toplandık. Sisi'nin rejimi, bazı Arap ülkelerinde olduğu gibi insanları baskı yoluyla susturuyor." ifadesini kullandı.

Aktivist Dau, "Sisi rejiminin işlediği suçları aşama aşama gördük. İnsanları baskı yoluyla susturmak istedi. Daha sonra Rabia Meydanı'nda katliam yaptı. Son olarak özgürlüklere ve sivil toplum kuruluşlarına karşı yasaklar çıkarttı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sisi Lübnan'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement