Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş İçin Tören Düzenlendi

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş İçin Tören Düzenlendi

Geçtiğimiz Pazartesi günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için belediye binası önünde tören düzenlendi.

20.07.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Pazartesi günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için belediye binası önünde tören düzenlendi.

Çağlayan'daki Şişli Belediyesi Binası önünde saat 16.15'de başlayan törene, Cemil Candaş'ın eşi Nurcan, kızı Ezgi, kardeşleri Nedim, Nevzat ve Naci Candaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Selina Doğan, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in yanı sıra yakınları ile Şişli Belediyesi çalışanları katıldı.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, arkadaşı ve yoldaşı olarak tanımladığı Cemil Candaş'ın öldürülmesi nedeniyle üzgün, kızgın ve öfkeli olduğunu belirterek, "Cemil Candaş, Şişli'de öteden beri alışıla gelen çürük, zehirli, ama bazılarının pek övündüğü bir modele karşı dik durduğu için şehit düşmüştür. Bu model 'sen işe başla, biz sonradan kitabına uydururuz' diyen rantçıların modelidir. Şişli'de işler artık böyle yürümüyor, yürümeyecek. Halk bana güvendi ve oyunu verdi. Malını teslim etti. Buna tecavüz etmek isteyenlere, ben ve Cemil gibi dimdik duran arkadaşlarım asla izin vermeyeceğiz. Böyle gelmiş böyle gidercilere sesleniyorum; böyle geldi böyle gitmeyecek. Bu zehri Şişli'den akıtacağım. Arkadaşlarımla birlikte bozuk ve kokuşmuş düzeni ortadan kaldıracağım. Yılmayacağız, korkmayacağız. Kirli ilişkiler içinde Şişli'de istediğini yapacağını sananları, bize yaptıkları gibi tehdit etmiyorum. En yüksek perdeden uyarıyor ve hatırlatıyorum. Benim arkamda devlet var. Devletin namuslu polisi, savcısı, hakimi var. Temiz belediyecilik ilkesiyle çıktığımız yolda, bizi engellemeye çalışan kanunsuzlara karşı, devletimizin kurumlarına güveniyorum.

Cemil'i katledenlerin peşini bırakmayacağım. Bu cinayetin zamanlamasına dikkat çekerim. Ülkemizin içinden geçtiği en karışık dönemi fırsat bilerek ve gündemde yer almayacağını düşünerek bir cinayet işlenmiştir. Bunu yapan hainlerin en ağır cezayı alması için hukukun bize verdiği her olanağı kullanacağım. Bu sadece bizim davamız değil; temiz toplum isteyen, emniyet güçlerinden basına kadar herkesin peşini bırakmaması gereken bir davadır" dedi.

"HAYAT VEREN BİR İNSANIN KATİLİSİNİZ"

Halkın malını kendisine emanet ettiğinin altını çizen Şişli Belediye Başkanı İnönü, gözyaşlarıyla tamamladığı konuşması şöyle sürdürdü: "Çalışanlarım bana canlarını emanet etti. Cemil Candaş'ı maalesef koruyamadım. Başta ailesi olmak üzere umarım hepiniz bir gün beni affedersiniz. Adalet önüne çıkarılıp, cezalarını alana kadar Cemil Candaş'ı katledenlere haykırıyorum! Siz, pırıl pırıl evlat yetiştirmiş bir aile babasının katilisiniz, siz 52 yaşında olsa bile bir annenin kuzusunun katilisiniz, siz haksızlıklar karşısında susmayan gerçek bir demokratın katilisiniz, siz, temiz Türkiye isteyen gerçek bir vatanseverin katilisiniz, siz, ölümünden sonra bile organlarını bağışlayarak başka insanlara hayat veren bir insanın katilisiniz."

Konuşmaların ardından, cenaze aracına konulan Cemil Candaş'ın tabutu Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Gece yarısından sonra Trabzon Beştepe'ye götürülecek olan Cemil Candaş, yarın burada toprağa verilecek.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement