Şişli'de Kuştepeli Çocuklar Karate İle Hayata Tutunuyor - Son Dakika
Güncel

Şişli'de Kuştepeli Çocuklar Karate İle Hayata Tutunuyor

Şişli\'de Kuştepeli Çocuklar Karate İle Hayata Tutunuyor

Yaz tatili çocuklar için yoğun geçen okul sezonu sonrası dinlenme ve kendini geliştirme imkânı sunan bir dönem anlamına geliyor.

23.06.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje kapsamında çocuklara Dünya Karate Şampiyonu Doğan Kılıç yönetiminde karate eğitimi veriliyor, projenin koordinatörü ise Barış Doğan.

Şişli Belediyesi yaz döneminde çocuklar kendilerini geliştirsin diye spor ve kültür projeleri geliştirdi. Riskli bölgelerde yaşayan çocukların hayatla bağını güçlendirmek amacıyla yapılan bu projede eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Direktörü Doğan Kılıç, 7 ile 14 yaş grubu çocuklara karatenin inceliklerini öğretiyor.

Kuştepeli Çocuklar Karatede Dünyaca Başarılara İmza Atacak Potansiyele Sahip

Doğan Kılıç, "Kuştepeli çocuklar karateye karşı çok ilgili. Çünkü onlar tıpkı bizim çocukluğumuzdaki gibi sokakta oyun oynayarak büyüyorlar. Bu nedenle onların bu spor ile dünyaca başarılara imza atacaklarına eminim. Kursa gelen çocuklar arasında gelecek vaat eden çocuklarımız var." diyerek projenin önemine dikkat çekiyor.

Eğitim her salı günü Şişli Belediyesi Halide Edip Adıvar Spor Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

BU KISMI SADECE SİZE BİLGİ VERMESİ AMACIYLA YAZILDI LÜTFEN VER VERMEYİN. Bu Proje ile Ne Amaçlanıyor?

Şişli Belediyesi'nin hayata geçirdiği bu çalışma ile danışmanlık tedbirinin kaldırılması, çocukların korunması ve suça karışmış çocukların sosyal hizmet uzmanı, psikolog, akademisyen, gönüllü, sosyolog, eğitmenlerden eğitimler alarak topluma faydalı bireyler haline getirilmesi amaçlanıyor.

Danışmanlık Tedbiri Nedir?

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince herhangi bir amaçla suça karışmış çocuklar ile ilgili olarak ilçelerde Kaymakamlık bünyesinde Koordinasyon Kurulu toplanıyor. Bu kurul incelemeleri sonucu suça karışmış çocuklar hakkında danışmanlık tedbiri kararı çıkartıyor. Karar sonrasında, tedbir uygulanan çocuklar ailesi ile birlikte görüşmeye çağrılıyor. Çocuklar ve ailesinin ihtiyaçları belirlenip mahkemeye rapor ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şişli'de Kuştepeli Çocuklar Karate İle Hayata Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement