Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika
Güncel

Şişli'deki Asansör Kazası

Şişli\'deki Asansör Kazası

HDP milletvekilleri, 10 işçinin hayatını kaybettiği Şişli'deki asansör kazasının yaşandığı inşaatta incelemede bulundu Sırrı Süreyya Önder: "Bunun adı cinayettir.

07.09.2014 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, 10 işçinin hayatını kaybettiği Şişli'deki asansör kazasının yaşandığı inşaatta incelemede bulundu.

HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının yaşandığı inşaatta incelemelerde bulundu.

Sırrı Süreyya Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazası olayının cinayet olduğunu ve sorumlularının yargılanması gerektiğini vurguladı.

Önder, "Bu bir kaza olsaydı, bir gün de bu işverenlerden birinin ölmesi gerekirdi değil mi? Bakın trafiğe, 'kaza' diyoruz, zengini de ölüyor fakiri de ölüyor. Ama buraya da 'kaza' diyoruz, ölenlerin tamamı emekçi. Siz hiçbir gün bir maden sahibinin madende öldüğünü duydunuz mu? Bir gün bu müteahhitlerden biri, kendisi, çoluğu çocuğu burada hayatını kaybetti mi? Bunun adı cinayettir. Sorumlular katil olarak yargılanmalıdır" dedi.

Asıl sorumlulara hiçbir şey olmayacağını iddia eden Önder, olayın taşeron firmalara fatura edileceği öne sürdü.

İnşaatı "'ucube" olarak niteleyen Önder, "İnsanların kanı üzerine burada oturmaya kim tenezzül edecek. Hangi kansız gelip burada bu cesetlerin üzerinde sefa sürecek. Böyle bir şey olmaz ya" diye konuştu. Aynı inşaatta daha önce bir işçinin daha hayatını kaybettiğini, bir de yangın çıktığını kaydeden Önder, bunların kamuoyunda görünür olmadığını kaydetti.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da işçilerin yaşam koşullarıyla ilgili şunları söyledi:

"İçeride herhangi bir yetkili görmedik. Bin 500 inşaat işçisi arkadaşımız hem çalışıyorlar hem yaşıyorlar. Otopark olarak ayrılmış alanda bin 500 işçi arkadaşımız son derece kötü, havalandırması olmayan, ışık almayan koğuşlarda yaşıyorlar. Hiçbir sağlık önlemi alınmamış durumda."

Ertuğrul Kürkçü de işçilerin yaşam ve çalışma koşullarının sağlıksız olduğunu savunarak, incelemeler sırasında çektiği fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement