Asansör Kazasında Ölen İşçiler Gümüşhane'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Asansör Kazasında Ölen İşçiler Gümüşhane'de Toprağa Verildi

Asansör Kazasında Ölen İşçiler Gümüşhane\'de Toprağa Verildi

İstanbul'un Şişli ilçesindeki inşaat şantiyesinde, asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Tahir ve Ferdi Kara, memleketleri Gümüşhane'de defnedildi.

08.09.2014 15:25  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Şişli ilçesindeki inşaat şantiyesinde, asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçiden Tahir ve Ferdi Kara kardeşlerin cenazeleri, memleketleri Gümüşhane'de toprağa verildi.

Cenazeleri sabaha karşı İstanbul'dan getirilen Tahir (25) ve Ferdi Kara (19) için Şiran ilçesine bağlı Yeşilbük beldesinin Konaklı köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Köy mezarlığının alt kesiminde bulunan alanda düzenlenen törene, Kara ailesinin yanı sıra Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Şiran Kaymakam Vekili ve Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Şiran Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kazım Karatekin, Yeşilbük Belediye Başkanı Hacı Ziya Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törene katılanların taziyelerini kabul eden baba Mithat ve anne Arzu Kara, gözyaşlarını tutamazken, fenalaşan kardeşleri Murat Kara'ya alanda bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Kara kardeşlerin cenazeleri, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

BABA KARA: DİKKAT EDİN ÇOCUKLARIMI DÜŞÜRMEYİN

Baba Mithat Kara, tabutlar mezara indirilirken "Dikkat edin, çocuklarımı düşürmeyin. Zaten bunlar 40'ıncı kattan düştü, bir de siz düşürmeyin" diyerek ağıt yaktı. Anne Arzu Kara ise çocuklarının mezarına toprak attı.

Defin sonrası köy konağında, törene katılanlara yemek ikram edildi.

Çocuklarıyla aynı inşaatta çalışan baba Mithat Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cenab-ı Allah'a benim 4 oğlum daha var, feda olsun. Daha 3 asker daha yollayacağım. Sayın Başbakanım benim acımı dindirdi. Hep yardımcı oldu sayın valim. Garnizon komutanlarım, sayın milletvekillerim acımı azalttılar. Hepsinin ayaklarına sağlık. Benim evlatlarımın üçünü de Allah böyle alsın, Allah'ıma kurban olurum" dedi.

"BENİM ÇOCUĞUM UZMAN ÇAVUŞ OLACAKTI"

Gazetecilerin, bundan sonra çalışıp çalışmayacağı sorusu üzerine Kara, "Onu Allah bilir. Çalışmam gerekiyor. Çocuklarıma bakmam lazım. Benim ayakta durmam lazım. Ölenlere örnek oldum, kalanlara da örnek olacağım Allah izin verirse. Ben böyle bir babalık yapacağım. Diğer evlatlarımın üçü de askerde şehit olsa Allah'ıma bin şükür, feda olsun" yanıtını verdi.

Mithat Kara, yanında oturan Vali Yavuz'a yaslanarak, "Benim çocuğum uzman çavuş olacaktı, bunu hayal ediyordu" dedi.

Vali Yavuz da acılı babayı teselli etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asansör Kazasında Ölen İşçiler Gümüşhane'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement