Şişli'deki Ordulu Dernekler "Şişli Ordep" Çatısı Altında Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Şişli'deki Ordulu Dernekler "Şişli Ordep" Çatısı Altında Bir Araya Geldi

Şişli\'deki Ordulu Dernekler "Şişli Ordep" Çatısı Altında Bir Araya Geldi

İstanbul Şişli’de bulunan Ordulu Dernekler, Şişli ORDEP çatısı altında bir araya gelerek ilk toplantıyı gerçekleştirdi.

16.02.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Şişli'de bulunan Ordulu Dernekler, Şişli ORDEP çatısı altında bir araya gelerek ilk toplantıyı gerçekleştirdi.

Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısına Şişli'de bulunan Ordulu dernekler büyük ilgi gösterdi. ORDEP çatısı altında yapılan ilk toplantıya Şişli'de bulunan Kızılhisar Köyü Derneği, Kurtulmuş Köyü Dereiçi Mahallesi Derneği, Ordu ili Perşembe ilçesi Bekirli Köyü Yardımlaşma Derneği, Ordulular Kültür Derneği, Ordu Mesudiye Bayır Köyü Kalkındırma Derneği ve Ordu Mesudiye Yavşan Köyü Derneklerinin biraya geldi. Toplantıya Ordulular büyük ilgi gösterdi. Programı organize eden Şişli ORDEP Başkanı Çetin Akgül ve yönetim kurulu program boyunca titiz bir çalışma yürüttü.

Program sanatçı Cem Çelebi'nin sahne almasıyla başladı. Toplantıya, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Çoşkun, Ordu Dernekler Platformu Başkanı Op. Dr. Şener Yediyıldız, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Çelik, siyasi parti ilçe başkanları, sanatçılar Tuğrul Şan, Aydın Beyoğlu, Ezel Kalender, Beşiktaş Belediyesi Özel Kalem Müdürü Recai Biliç, Beşiktaş Belediyesi Başkan danışmanları, Çetin Akdeniz, Kazım Sezer, Mesudiye Gazetesi Sahibi Sefai Uzunyurt, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Şişli ORDEP Başkanı Çetin Akgül, "Bizler Ordulular olarak Türkiye'nin en prestijli ilçelerinden olan, yaklaşık 300 bin nüfusa sahip Şişli ilçemizde yüzde 65'i genç nüfus, yaklaşık olarak ta 35 bin seçmeni ve 50 binde yaşayan nüfusa sahip Ordulu hemşehri grubuyuz. Şişli'de ikinci hemşehri grubuyuz. 35 bin seçmeni biz kütüğü Ordu'da olmayıp, anne babası Ordulu olanlardan araştırma yaptığımızda 35 bin seçmene, 50 binde nüfusa ulaştık. Bizler inanıyoruz ki bu güzel atmosferde bizleri yalnız bırakmadığınız için, tüm dernek platform başkanlarını ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Akgül, "Şişli'de yaptığımız gözlemlerimizde, aynı cadde üzerinde olan, derneklerinin varlıklarından haberdar, yalnız dernek başkanlarını ve ne dernek yöneticilerini tanımayan derneklerimizin olduğunu gördük. Bu bizleri üzdü. Bu tablo Ordululara yakışmayan tabloydu. Bizler Eğitim ve Kültür seviyesi çok yüksek olmasına rağmen Şişli lokasyonunda Ordu Dernek ve yöneticilerinin, kanat önderlerinin ve bürokraside olan hemşehrilerinin bu kadar yakın iken, bu kadar uzak olması kanayan bir yaramızdı. Biz bu kanayan yaramızı sarmak istedik ve sarıyoruz. Orduluların sesinin daha gür çıkabilmesi ve birbirinden farklı hizmetlere imza atabilmesi için, birbirinden kıymetli dernek başkanlarım ve kanat önderlerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde onların vermiş olduğu destek ve tavsiyelerle başlatmış olduğumuz bu oluşumun adına siz ne derseniz deyin. Ordulular birliği deyin, Ordulular vakfı deyin, Ordulular dayanışması deyin, biz Ordu dernekler platformu dedik. İsmin hiç önemi yok; ama biz bir araya geldik, kolları sıvadık, bismillah dedik, yolumuza devam ediyoruz. Birliğimiz Şişli'deki köy dernekleri, vakıf, federasyon, STK temsilcileri, ilimizin önde gelen bürokrat, işadamı, akademisyen, sanatçı, sporcu kültür adamı, siyasetçi ve kanat önderleri tarafından kurulmuştur. Bu birliğe katılımınız ve desteğiniz bizleri onurlandıracaktır. Her birinizin fikri bizim için kıymetlidir" diye konuştu.

Program Ordu Dernekler Platformu Başkanı Op. Dr. Şener Yediyıldız ve Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Çoşkun'un konuşmalarıyla sürdü. Ardından katılımcılar dernek başkanları ile birlikte hatıra fotoğraf çekindi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şişli'deki Ordulu Dernekler 'Şişli Ordep' Çatısı Altında Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement