Siü'de Kimsesiz Çocukların Sorunlarına Dikkat Çekildi - Son Dakika
Güncel

Siü'de Kimsesiz Çocukların Sorunlarına Dikkat Çekildi

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) düzenlenen etkinlikle kimsesiz çocukların sorunlarına dikkat çekildi.

08.05.2016 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) düzenlenen etkinlikle kimsesiz çocukların sorunlarına dikkat çekildi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) ile Eruh Meslek Yüksekokulunun (MYO) Sosyal Hizmet Topluluklarınca, üniversitenin konferans salonunda kimsesiz çocukların sorunlarına ilişkin skeç gösterimi ve müzik dinletisi düzenlendi.

Siirt Sosyal Hizmet Topluluğu Danışmanı öğretim görevlisi Özcan Sal, yaptığı açıklamada, etkinlikle öğrencilerinin hem final sınavları öncesi stres attıklarını hem de kimsesiz çocuklarla ilgili farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Öğrencilere okudukları bölümle ilgili olarak teorik bilgilerin yanında pratik imkanı da verdiklerini aktaran Sal, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda düzenlediğimiz etkinliğimizle ilimizdeki kimsesiz çocuklarımızın sorunlarını ele almaya çalıştık. Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk kapsamında kimsesiz çocuklarla ilgili bir farkındalığa sahip olmaları ve bununla birlikte bu farkındalıktan kaynaklı duyarlılığın gerektirmiş olduğu sorumluluğu yerine getirmelerini amaç edinerek etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimizin amacına ulaştığını ümit ediyorum."

Sal, etkinliklerden elde edilen gelirin ziyaret edecekleri kimsesiz çocuklar yararına harcanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siü'de Kimsesiz Çocukların Sorunlarına Dikkat Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement