Sivas 64 Yıllık Baba Yadigarı Aracıyla Geçmişi Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Sivas 64 Yıllık Baba Yadigarı Aracıyla Geçmişi Yaşıyor

Sivas 64 Yıllık Baba Yadigarı Aracıyla Geçmişi Yaşıyor

64 yıllık baba yadigarı aracıyla geçmişi yaşıyorSİVAS'ın Suşehri ilçesinde bulunan 1952 model kamyonet tarzı araç dikkat çekiyor.

08.07.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

64 yıllık baba yadigarı aracıyla geçmişi yaşıyor

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde bulunan 1952 model kamyonet tarzı araç dikkat çekiyor. Yurt dışında yaşayan 45 yaşındaki Ertuğrul İnal, tatil için her sene geldiğinde baba yadigarı aracıyla nostalji yapıyor.

Suşehri nüfusuna kayıtlı olan ve 19 yıldır İsveç'te oto servisi işletmeciliği yapan evli 4 çocuklu 45 yaşındaki Ertuğrul İnal her yıl baba ocağı olan memleketi Suşehri'ne tatile geliyor. İnal, her gelişinde ilçede babasından kalan 1952 model 58 EL 782 plakalı Unimorg marka 4x4 kamyonet tarzı araçla Suşehri caddelerinde nostalji yaşıyor. Aracın babası Abdullah İnal'dan kendisine yadigar kaldığını belirten Ertuğrul İnal, "Babam rahmetli olalı 10 yılı geçti. Her yıl ilçeye tatil amaçlı geliyorum. Aracın bakımını yapıp çalışır halde olmasını sağlıyorum. Geldiğim zaman bu araç ile ilçede gezinti yapmak bana hem eski günleri hatırlatıyor, hem de ilçe halkının dikkatini çekiyor. Burada belirli bir yaş üzerindeki herkes babamı ve onun bu aracı tanıyor. Bu araçla gezintiye çıktığımda hepsi tanıyıp selam veriyorlar" dedi. İlçede ailesinden aracı kullanacak kimse olmadığı için bakımını her sene gelişinde mutlaka yaptığını ve çalıştırdığını belirten İnal, özellikle köylerdeki şenliklere de bu araç ile gittiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Aracı kullanırken çocukluk günlerine geri döndüğünü ifade eden İnal, "Bu arabanın görüntüsü, sesi, kokusu varlığı bile yetiyor bana. Bakımını yapıyorum, görüntüsünü bozmamaya özen gösteriyorum. Her her şeyi fabrikadan çıktığı şeklinde orijinal. 2 geri 6 ileri olmak üzere 8 vites dizel motora sahip. Üretim zamanına göre çok ileri bir teknolojiye sahip. Yakıtını doldurduktan sonra kesinlikle yolda bırakmaz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas 64 Yıllık Baba Yadigarı Aracıyla Geçmişi Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement