Sivas - Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Sivas'ta Konuştu - Son Dakika
Güncel

Sivas - Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Sivas'ta Konuştu

Sivas - Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Sivas\'ta Konuştu

Azeri milletvekili Ganire Paşayeva, Sivas'ta konuştu SİVAS'ta düzenlenen konferansta konuşan Azerbaycan bağımsız milletvekili Ganire Paşayeva, 1915'te böyle bir soykırım sözü yoktu.

09.04.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azeri milletvekili Ganire Paşayeva, Sivas'ta konuştu

SİVAS'ta düzenlenen konferansta konuşan Azerbaycan bağımsız milletvekili Ganire Paşayeva, 1915'te böyle bir soykırım sözü yoktu. Bu sözü 1948'de Polonyalı bir Yahudi ortaya attı. Ermeniler bu olayı mahkemeye taşıyamıyorlar çünkü o zaman belge gerekecek dedi. Cumhuriyet Üniversitesi Türk Yurdu Öğrenci Topluluğu tarafından '100'üncü Yılında Ermeni Meselesi' adlı konferans düzenlendi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Azerbaycan bağımsız milletvekili Ganire Paşayeva'nın konuşmacı olduğu konferansa CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Mutlu Kurt, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta konuşan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva, Balkanlarda ve Anadolu'da Bizans'ın hüküm sürdüğü dönem ile Osmanlı döneminde azınlıklara verilen hakların karşılaştırılması gerektiğini dile getirdi. Paşayeva, daha önce Bizans İmparatorluğu bünyesinde olan Ermeniler'e verilmeyen azınlık haklarının Osmanlılar döneminde verildiğine dikkat çekti. Paşayeva, bölgedeki birlik ve beraberliği arttıracaklarını ifade ederek, Coğrafyamız üzerinde büyük oyunlar var. O kadar büyük oyunlar ki; Ortadoğu'ya baktığınız zaman büyük oyunların ne olduğunu görebilirsiniz. Bugünlerde Müslüman coğrafyasının yükü bizim insanımız üzerindedir. Çünkü ya bu Müslüman dünyasını bitirecekler ya da biz bu bu oyunları bozacağız. Bu oyunları bozmanın yolu da birlik ve dayanışmadır. Bakın ne türlü belalar üretiyorlar. O belalar bizim içimize de getirilmek istenecek. Birlik, beraberlik içerisinde buna izin vermeyeceğiz. Ona göre de bu konularda daha çok çalışacağız. ve bu sözde Ermeni soykırımı iddialarına daha çok mücadele edeceğiz. Böyle bir soykırım tarihte olmamıştır. Bilmeniz gerekir. O Malta sürgünü denilen olay bir sürgün değildi, o bir mahkemeydi. O zaman soykırım sözü yoktu zaten, bugün soykırım diyorlar. 1915'te soykırım sözü yoktu. Soykırım sözü 1948'te Polonyalı bir Yahudinin getirdiği bir sözdür. Katliam diye yargılamak istediler o zaman Osmanlı'yı diye konuştu.

'MAHKEMEYE TAŞIYAMIYORLAR'

Ermenilerin sözde soykırımı mahkeme taşıyamadıklarına dikkat çeken Paşayeva, şöyle dedi Bakın niye düşünmüyorsunuz ki; Ermeniler bu olayı Uluslararası Mahkemeye taşımadı. Yahudiler gibi arkalarında bu kadar güç var. Gitsinler ispat etsinler. Çünkü mahkemede katliamın delili gerekecek, belge gerekecek. Ortada katliam yok. Onlara göre mahkeme istemiyoruz, tarihçiler komisyonu da istemiyoruz. Niye, tarihçiler oturup araştıracak. Amerika'da, Fransa'da, İngiltere'de o belgeler var ya, bu coğrafyada ne oyunlar oynamışlar o belgeler ortaya çıkacak. Bir iddia ortaya atıyorlar 'mahkeme istemiyoruz, tarih komisyonu da istemiyoruz', Ne istiyorsunuz, 'hiçbir şey istemiyoruz'. Sadece parlamento karar alacak böyle bir soykırımı Türkler yapmış diye. Bakıyor musunuz; nasıl bir iftira ve çirkin bir oyunun içindesiniz. Konferans sonunda Paşayeva'ya plaket takdim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Sivas'ta Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement