Türkiye'nin Kadınlara Özel İlk Pembe Taksisi Sivas'da Yola Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Kadınlara Özel İlk Pembe Taksisi Sivas'da Yola Çıktı

Türkiye\'nin Kadınlara Özel İlk Pembe Taksisi Sivas\'da Yola Çıktı

Sivas caddelerinde artık "pembe taksi" dolaşacak. Sivas'ta bugün trafiğe çıkan kadın şoförün kullandığı taksi, yalnızca kadın müşterileri ve aileleri taşıyacak.

11.02.2016 17:41  Güncelleme: 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın birçok ülkesinde bulunan kadınlara özel "pembe taksi" uygulaması Sivas'ta da başlatıldı. 9 yıldır taksicilik yapan 27 yaşındaki Gökhan Şimşek tarafından uygulamaya konulan ve bugün ilk kez trafiğe çıkan pembe taksi, şimdiden vatandaşların yoğun ilgisini gördü. 26 yıldır taksicilik yapan amcası Necati Şimşek'in destekleriyle bu uygulamayı başlattıklarını belirten Göknan Şimşek, taksilerinin yalnızca 08.00 ve 20.00 saatlerinde arasında çalışacağını söyledi.

RUHSATA İŞLENDİ

Pembe taksi uygulamalarını uzun zamandır takip ettiğini belirten Gökhan Şimşek, "Bununla ilgili uygulamaların bir çok ülkede yapıldığını, son zamanlarda ise iyice yaygınlaştığını gördüm ve ben de yapmak istedim. Daha sonra belediyemize başvurdum ve bu uygulama yetkililer tarafından olumlu karşılandı. Deneme amacıyla şu an bir aracımızı pembe yaptık. Bu araç şu anda Türkiye'nin ruhsata işlenen ilk ve tek resmi pembe taksisidir" dedi.

ERKEK BİNEMEYECEK

Pembe taksinin yalnızca kadınlara özel olduğunu da dikkat çeken Şimşek, "Tek başına bir erkek kesinlikle aracımıza binemeyecek. Aracımızın dizaynını kendimiz yaptırdık. Park lambalarını, koltuk kılıflarını, direksiyon simidini, vites topuzunu ve iç göğüs kaplamalarını komple pembe yaptırdık. Ayrıca koltuk kafalıklarına televizyon koydurduk" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ TEK PEMBE TAKSİ

Pembe taksiyi görenlerin önce şaşırdığını belirten Gökhan Şimşek, "Daha önce görmedikleri bir şey çünkü. Ticari taksiyi bir kadının kullanması alışılmış bir şey veya sadece kadınlara özel bir kaç tane taksi var ama onlar da sarı renkte. Pembe olarak Türkiye'de tek. O yüzden de şu anda çok dikkat çekiyor. Gittiği yerlerde ilgi görüyor" dedi.

MÜŞTERİSİ KADINLAR VE AİLELERİ

Sivas Belediyesi önünde basın toplantısı yaparak pembe taksi uygulaması hakkında bilgi veren Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Koordinatörü Erdoğan Yuvacı ise, "Terminal Taksi Durağı'nda işletmecilik yapan Gökhan Şimşek, ilimizde kadınlara mahsus olarak kullanılacak pembe taksi uygulaması için talepte bulundu.

Belediye olarak bu talebe duyarsız kalamadık ve bunun için gerekli ruhsatlandırma işlemini gerçekleştirdik. Bu aracın şoförü kadın olacak, müşterisi de kadınlar ve aileler olacak. Bu sayede önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Aynı zamanda diğer duraklardan talep gelmesi halinde her duraktan bir araç için kadın şoför kullanmak kaydıyla ruhsatlandırma yapacağız" dedi.

KADINLARA ÖZEL BİR UYGULAMA

Pembe taksinin kadın şoförü Gamze Taşkan ise, "Uygulamanın kadınlar için güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddet haberlerini çok duyuyoruz. Bu araç sayesinde şiddet olayları azalır diye düşünüyorum. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Kadınlara Özel İlk Pembe Taksisi Sivas'da Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement