Sivas - Çedaş İşçilerinden 'Asgari Ücret' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Sivas - Çedaş İşçilerinden 'Asgari Ücret' Protestosu

Sivas - Çedaş İşçilerinden \'Asgari Ücret\' Protestosu

Çedaş işçilerinden 'asgari ücret' protestosuSİVAS'ta Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketin'de (ÇEDAŞ) çalışan yaklaşık 100 işçi, asgari ücret karşılığı çalışmayı protesto ederek maaşlarının artırılmasını istedi.

10.05.2016 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çedaş işçilerinden 'asgari ücret' protestosu

SİVAS'ta Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketin'de (ÇEDAŞ) çalışan yaklaşık 100 işçi, asgari ücret karşılığı çalışmayı protesto ederek maaşlarının artırılmasını istedi.

ÇEDAŞ'ta çalışan şehir şebeke ve kırsal ekipleri, gece saatlerinde Şehir Şebeke Elektrik Arıza Merkezi önünde bir araya gelerek verilen ücreti protesto etti. İşçiler adına basın açıklaması yapan vardiya amiri Soydan Kaya, asgari ücret karşılığı çalıştıklarını belirterek, "Bizim burada toplanma nedenimiz daha insani şartlarda, daha geçinilebilir bir ücret ile çalışmak istememizdir. Günümüz şartlarında emeğimizin karşılığını almak en doğal hakkımızdır. Kaldı ki en zorlu hava şartlarında, gece gündüz demeden vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için özveri ile çalıştığımız ortadadır. Yaptığımız iş ağır ve tehlikeli bir iş olup, ölüm ile burun buruna çalışmamıza rağmen bu işin hakkının asgari ücret olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim, işimizi bırakma veya yavaşlatma eylemi içerisinde olmadığımızı önemle vurgular sadece hakkımızı aradığımızın bilinmesini isteriz" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağılırken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Çedaş İşçilerinden 'Asgari Ücret' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yorgun: Hak aramanin şuç olduğu ,ölümle her an karşı karşıya çok tehlikeli ve ağır iş statüsünde çalıştırılan bi çok arkadaşimizin ölümle sonuçlanan bazilarininda sakat kaldıği bir işte işini özveriyle çalişip evine helal ekmek götürmek için çalişalara böyle zulüm olurmu .Birde sorunu arz edince geciştirmeleri he bakalim hata olmus düzeltelim deyip defalarca aynini tekrar etmeleri.Bunu söylerkende hatali olduklarini KABULLENDİKLERİNİ amir mudur olarak hakkimizi arayacaklarken ,bizi şuçlu ilan edip karsimiza dikiliyorlar .ALLAH hesap soranlarin en buyugudur. Onun adaleti şaşmaz. 2 0 Yanıtla

Advertisement