Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Fetö'den 50 Kişi Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Fetö'den 50 Kişi Açığa Alındı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi\'nde Fetö\'den 50 Kişi Açığa Alındı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde FETÖ'den 50 kişi açığa alındıSivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, şu ana kadar üniversitede 50 akademik personelin açığa alındığını, bunlardan 7'sinin ihraç edildiğini söyledi.

08.09.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi'nde FETÖ'den 50 kişi açığa alındı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, şu ana kadar üniversitede 50 akademik personelin açığa alındığını, bunlardan 7'sinin ihraç edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü görevine geçen ay başlayan Prof.Dr. Alim Yıldız, yardımcıları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında şu ana kadar üniversitede 50 personelin açığa alındığını belirten Prof.Dr. Yıldız bunlardan 7'sinin Kanun Hükmünde Kararname(KHK) doğrultusunda kamu görevinden ihraç edildiğini söyledi. Diğerleri ile ilgili de incelemelerin YÖK vasıtası ile sürdüğünü belirten Prof.Dr. Yıldız, soruşturma aşamasında bağlantısı bulunmadığı tespit edilen 2 personelin görevine iade edildiğini dile getirdi. Üniversitenin idari personel konusu ile ilgili de bir kurul oluşturduklarını belirten Prof.Dr. Yıldız, özellikle 1 Ocak 2014 sonrasındaki bağlantılı olanlarla ilgili çalışma yürütüldüğünü, 'Bylock' programı kullananlar ile Bank Asya'daki hesap hareketlerinin dikkatli bir şekilde incelendiğini kaydetti.

Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde şehit olan 2 Sivaslı'nın isimlerini Eğitim Fakültesi'ndeki salonlara verdiklerini, darbe girişimin kahramanlarından Ömer Halis Demir'in isminin ise yeni yapılacak kültür merkezine verileceğini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Fetö'den 50 Kişi Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement