Sivas Demir Çelik İşçilerinden 'Kayyum' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sivas Demir Çelik İşçilerinden 'Kayyum' Eylemi

Sivas Demir Çelik İşçilerinden \'Kayyum\' Eylemi

Demir çelik işçilerinden 'kayyum' eylemiSivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan yaklaşık 100 işçi, 4 ay önce kapanan fabrikalarına kayyum atanması için eylem yaptı.

01.06.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demir çelik işçilerinden 'kayyum' eylemi

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan yaklaşık 100 işçi, 4 ay önce kapanan fabrikalarına kayyum atanması için eylem yaptı.

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde çalışan ve ücretleri ödenmediği için geçtiğimiz aylarda da eylemler yapan yaklaşık 100 işçi, kent meydanında toplanarak fabrikalarına kayyum atanmasını istedi. Ellerinde, 'İpek Koza'ya 1 ayda atanan kayyum Sivas Demir Çelik'e neden atanmıyor', 'Denetim değil yönetim kayyumu istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan grup çeşitli sloganlar atarak Sivas halkından da destek istedi. Grup adına basın açıklaması yapan Çelik İş Sendikası Sivas Şubesi Başkanı Mustafa Erturhan, fabrikanın 1998 yılında özelleştirildiğini ve 2004 yılında Erol Evcil'e devredildiğini belirterek, "Maalesef bu grup fabrikayı iyi bir şekilde işletemedi. İşçiye, esnafa ve devlete 2 yıl içinde ciddi borçlanmalar yaptı. 2006 yılında TMSF'nin fabrikanın yönetimine el koymasıyla beraber fabrikanın kaderi bir anda ciddi şekilde değişti. Yaklaşık 6 ay içinde başta işçiler olmak üzere maaşlar ödendi. Devlete olan borçlar kapatıldı, Sivas ekonomisine olan katkısı gözle görülür hale geldi. Fabrika yönetimi 2007 yılında, fabrikanın borcunun olmadığı ve bankalarda ciddi kar hesabının olduğunu paylaştı. Ama maalesef 2008 yılı sonunda karşı tarafın davayı kazanıp fabrikayı tekrar devralmasından sonra tekrar sorunlar başladı. 2009'dan bugüne geldiğimizde devlete 700 milyon TL, çalışana 20 milyon TL, Sivas kurum ve esnafına yaklaşık 250 milyon TL borç olduğu görülmektedir. Bu sebeple biz emekçiler olarak fabrikamıza bir an önce yönetim kayyumu atanmasını devletimizden ve hükümetemizden talep ediyoruz" dedi. İşçiler daha çeşitli sloganlar atarak İnönü Bulvarı üzerinde yürümeye başladı. Zaman zaman yola inerek trafiği kapatmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Demir Çelik İşçilerinden 'Kayyum' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement