Sivas Demokrasi Platformu'ndan Yurt Yangını Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Sivas Demokrasi Platformu'ndan Yurt Yangını Tepkisi

Sivas Demokrasi Platformu\'ndan Yurt Yangını Tepkisi

SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri, 29 Kasım'da Adana'nın Aladağ İlçesi'nde bir yurtta çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesine, basın toplantısı yaparak tepki gösterdi.

03.12.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri, 29 Kasım'da Adana'nın Aladağ İlçesi'nde bir yurtta çıkan yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesine, basın toplantısı yaparak tepki gösterdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) binasında düzenlenen basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Adil Keser, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ve Sivas Demokrasi Platformu üyeleri katıldı. Grup adına basın bildisini okuyan Halk Evleri Sivas Şube Başkanı ve Sivas Demokrasi Platformu Sözcüsü Adnan Yılmaz, "Ülkemiz zor ve çetin bir süreçten geçmektedir. Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar olarak bilinen cemaate ait ortaöğretim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 çocuk olmak üzere 1'i görevli 12 kişi hayatını kaybetti. Her zamanki gibi yetkililer olayın talihsiz bir kaza olduğunu yakınlarına ve ailelerine başsağlığı dileyerek, kader söylemleriyle aileleri avutmaya çalışmaktadır. Fakir halk çocukları iktidarın teşvik ve destekleriyle cemaatlerin yurtlarına itilirken, bu yurtların fiziki koşulları hiçbir şekilde denetlenmezken kaçınılmaz sona ne yazık ki hep birlikte tanık oluyoruz. Katledilen çocuklarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Demokrasi Platformu'ndan Yurt Yangını Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement