Sivas Geç Çıkarılan Nüfus Cüzdanı Bütün Hayatını Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Sivas Geç Çıkarılan Nüfus Cüzdanı Bütün Hayatını Etkiledi

Sivas Geç Çıkarılan Nüfus Cüzdanı Bütün Hayatını Etkiledi

Geç çıkarılan nüfus cüzdanı bütün hayatını etkiledi SİVAS'ta nüfus cüzdanı 5 yaşındayken çıkarılan 53 yaşındaki Mehmet Kimsesiz, kimlik yaşı 3 gözükmesine rağmen ilkokula başladı, 25 yaşında ise askere alındı.

12.06.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geç çıkarılan nüfus cüzdanı bütün hayatını etkiledi

SİVAS'ta nüfus cüzdanı 5 yaşındayken çıkarılan 53 yaşındaki Mehmet Kimsesiz, kimlik yaşı 3 gözükmesine rağmen ilkokula başladı, 25 yaşında ise askere alındı. Kimsesiz, kimlikteki yaşını mahkeme kararıyla düzeltmesine karşın bu kez emeklilik konusunda sorun yaşadı.

Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Kimsesiz 1961 yılında Ömer-Naciye çiftinin çocuğu olarak Sivas'ta dünyaya geldi. Ancak nüfus cüzdanı doğduktan 5 yıl sonra çıkarılan Kimsesiz'in başına gelmeyen kalmadı. Evli ve 6 çocuk babası Kimsesiz, kimlikte gözüken yaşından 5 yıl büyük olması nedeniyle resmiyette 3 yaşında okula başladı. 25 yaşına geldiğinde ise 20 yaşındaymış gibi askere alındı. Kimlik kontrollerinden geçerken zaman zaman sorunlar yaşadığını belirten Kimsesiz, kimliğini başkasından çaldığı şüphesiyle gençlik yıllarında güvenlik güçleri tarafından bir çok kez sorgulandığını ve sorunlar yaşadığını ifade etti. Muhtar Kimsesiz, yaşadığı bu sorunlar üzerine 2002 yılında kimlikteki doğum tarihini değiştirmeye karar verdi. Bunun üzerine mahkeme kararı ile Kimsesiz'in 06.10.1966 olan doğum tarihi hastane raporu doğrultusunda 06.10.1962 olarak değiştirildi. O yıllarda bisiklet ve motor tamir eden Kimsesiz daha sonra sigortalarını yatırarak emekli olmayı bekledi. 2005 yılında emekli olmayı planlayan Kimsesiz, kimlikte yapılan yaş düzeltmesi nedeniyle sonuç alamadı. Bir süre daha çalışmaya devam eden Kimsesiz, rahatsızlığı nedeniyle tamirciliği bırakmak zorunda kaldı. Kimsesiz daha sonra bankadan 27 bin lira kredi çekerek emekli olmak için kalan Bağkur borcunu ödedi. 2013 yılında emekli olan Kimsesiz, yaklaşık bin lira olan maaşından kredi taksitleri kesildiğini, kendisine sadece 120 lira kaldığını ifade etti. Muhtarlıktan aldığı 850 lira maaşla 10 kişilik ailesini geçirmeye çalıştığını ifade eden Kimsesiz, mağduriyetinin giderilmesi için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM gibi çok sayıda kuruma müracaat ettiğini ancak sonuç alamadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Geç Çıkarılan Nüfus Cüzdanı Bütün Hayatını Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement