Sivas Gemerek'te 41 Şükür Kurbanı Kesildi - Son Dakika
Güncel

Sivas Gemerek'te 41 Şükür Kurbanı Kesildi

Sivas Gemerek\'te 41 Şükür Kurbanı Kesildi

Sivas'ın Gemerek ilçesinde 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin püskürtülmesi dolayısıyla 41 kurban kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

22.07.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Gemerek ilçesinde 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin püskürtülmesi dolayısıyla 41 kurban kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Gemerek ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından FETÖ mensubu bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin püskürtülmesi nedeniyle 41 kurban kesildi. Kurban kesimine Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Belediye Başkanı Mustafa Demir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde cuma namazı sonrası Merkez Camii önünde gerçekleştirilen şükür kurbanı kesiminde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Gemerek İlçe Müftüsü İhsan Öz'ün, vatanını korumak adına şehit düşen demokrasi şehitleri için yaptığı duanın ardından şükür kurbanları kesildi. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Gemerek'te 41 Şükür Kurbanı Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor
    12:56 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor

    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yer alan Karaağaç Yerleşkesi'nin maskotu haline gelen kedi ve köpekler, resim bölümü atölyesinde ders gören öğrencilere neşe ve motivasyon sağlıyor. Öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte resim yaparken stresten uzaklaşıyor ve doğal bir ortamda eğitim almanın keyfini çıkarıyor. Kedi ve köpeklerin aşıları ve bakımları ise akademisyen ve öğrenciler tarafından yapılmaktadır.

  • Mardin Midyat'ta Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi
    12:55 Mardin Midyat'ta Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

    Mardin Midyat ilçesinde belediye tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitler anıldı ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin önemi vurgulandı. Programa birçok önemli isim katıldı.

  • Elazığ'da aşırı yağış nedeniyle yol çöktü, beton mikseri devrildi
    12:55 Elazığ'da aşırı yağış nedeniyle yol çöktü, beton mikseri devrildi

    Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde aşırı yağış nedeniyle yol çöktü ve seyir halindeki beton mikseri devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muğla'da sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Alican Kırca cinayetinin zanlısı polise teslim oldu
    12:55 Muğla'da sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Alican Kırca cinayetinin zanlısı polise teslim oldu

    Muğla'nın Milas ilçesinde Hocabedrettin Mahallesi'nde yürüyen Alican Kırca, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Kırca olay yerinde hayatını kaybederken, zanlı M.A. cinayetten 12 gün sonra polise teslim oldu ve tutuklandı.

  • Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, kargoya verilen çek ve önemli evrakların çalınarak dolandırıcılık yapılmasına ilişkin 48 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kurdukları paravan şirketler aracılığıyla çeklerin arka kısımlarını ciranta ederek mağdur şirketlere icra takibi başlattığı ve elde edilen geliri üçüncü kişiler üzerinden akladığı tespit edildi. Emniyet güçlerinin diğer şüphelilere yönelik çalışmaları ise devam ediyor.

  • Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı
    12:55 Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

    Karabük'te minibüsten indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan M.K'ye (22), otomobil çarptı. Genç çarpmanın etkisiyle metrelerce yükseğe savrulduktan sonra yola düştü ve ağır yaralandı. Kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı
    12:55 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yalçın Demirkol, yangın çıktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Demirkol, belediyenin sistem odasında bulunduklarını ve herhangi bir yangın olmadığını söyledi.

  • Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor
    12:55 Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor

    Seyhan Belediyesi, ilçe sakinlerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar programlarını sürdürüyor. Bugüne kadar 6 ayrı mahallede gerçekleştirilen programlar, ilahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle renklendiriliyor. Ramazan sonuna kadar 10 ayrı mahallede daha iftar programları düzenlenecek.

  • Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak
    12:55 Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak

    Dr. Öğretim Üyesi Sibel Çalışkan Ercan, belediye başkan adaylarının kentin sorunlarına odaklanması gerektiğini vurgulayarak, kararsız seçmenlerin ve depremzedelerin yerel seçimlerde önemli rol oynayacağını ifade etti.

  • Denizli'de yaşlı kadını dolandıran 3 kişiden 2'si tutuklandı
    12:54 Denizli'de yaşlı kadını dolandıran 3 kişiden 2'si tutuklandı

    Denizli'nin Tavas ilçesinde kendilerini jandarma olarak tanıtan 3 kişi, yaşlı kadını tutuklanacağı tehdidinde bulunarak yaklaşık 900 bin lira dolandırdı. İhbar üzerine yapılan operasyonla 2 şüpheli tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • CHP lideri Özel'in
    12:52 CHP lideri Özel'in "Gençler darbe yapsın teslim olurum" çıkışına AK Parti'den sert tepki

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı bir canlı yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum" şeklindeki sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi, darbe ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır" dedi.


Advertisement