Sivas Gıda Konseyi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Sivas Gıda Konseyi Toplandı

Sivas'ta, İl Gıda Konseyi toplantısı düzenlendi.

09.05.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, İl Gıda Konseyi toplantısı düzenlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı, karşılaşılan sorunlar ve gıda güvenilirliğinin sağlanabilmesi için gerçekleştirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Gıda Konseyi Başkanı İhsan Aslan, yaptığı konuşmada, gıda güvenirliğinin tüketilen gıdanın sağlığa zarar vermemesi olduğunu belirterek, "Gıda kaynaklı hastalıklar ve doğurduğu sonuçların bütün dünyada giderek artan boyutlar kazanması, tüketicilerin endişelerini artırmaktadır. Gıdaların neden olduğu zararlar büyük ölçüde hijyenik olmayan gıda üretiminden ve satışından kaynaklanmaktadır" ifadesini kullandı.

Gıda denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Aslan, "Tüketime sunulan gıdanın ne kadar sağlıklı olduğu pek çok aşamada yapılan kontrollerle belirlenmektedir" açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, Zabıta Amiri Nazir Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyda Şahin, Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürü Burhan Tokgöz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Şahin, Yiyecek Maddeleri Yapan ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül,  Lokanta ve Kebapçılar Odası Başkanı Nazım Yiğit ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Uğur Özkılıç katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Gıda Konseyi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement