Sivas Karapapak Türkleri Sivas'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sivas Karapapak Türkleri Sivas'ta Buluştu

Sivas Karapapak Türkleri Sivas\'ta Buluştu

Karapapak Türkleri Sivas'ta buluştuKAFKASYA'nın en önemli Türk halklarından biri olan Karapapaklar, Kültür Kurultayı içi Sivas'ta buluştu.

14.05.2016 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karapapak Türkleri Sivas'ta buluştu

KAFKASYA'nın en önemli Türk halklarından biri olan Karapapaklar, Kültür Kurultayı içi Sivas'ta buluştu.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) konferans salonunda gerçekleştirilen Sivas Kültür Kurultayı'na KARPAT Kurucu Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Karapapak Türkü katıldı. Kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen sanatçı, aşıklar ve halk ozanları sahne aldı.

Kurultayda konuyan KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, İstanbul'da yaktığımız meşale şu anda Türkiye'nin her tarafını aydınlatmaya başladı. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde Karapapak rüzgarı esiyor ve Karapapakların dirilişi yaşanıyor. Karapapak Türkleri, Göktürkler'den bu zamana kadar, Selçuklu ile Osmanlı döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde her zaman devletinin, bayrağının, milletinin yanında olan, savaşçı, yiğit, vatansever bir topluluk olarak bugün de kimliğini, kültürünü yaşatma mücadelesi veriyor. Aradan geçen uzun yıllara rağmen buluşmamız, kavuşmamız ve vuslatımız hayırlı olsun diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurultayın yapılmasında ve Dünya Karapapak Türkleri Birliği'ne emeği geçenlere plaket taktim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Karapapak Türkleri Sivas'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement