Sivas - Kızılırmak'a Yapılacak Köprü Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas - Kızılırmak'a Yapılacak Köprü Tanıtıldı

Sivas - Kızılırmak\'a Yapılacak Köprü Tanıtıldı

Kızılırmak'a yapılacak köprü tanıtıldıSivas Belediyesi tarafından düzenlenen "Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje" yarışmasında birinci olan projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

28.03.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılırmak'a yapılacak köprü tanıtıldı

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen "Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje" yarışmasında birinci olan projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas'ta Kızılırmak üzerine yapılacak olan köprü ile ilgili açılan proje yarışmasında birinci olan projenin tanıtım toplantısı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kızılırmak'ın üzerine yapılacak köprü için düzenlenen ulusal proje yarışmasına 107 başvuru yapıldı. Yarışmada Jürinin değerlendirmesinin ardından Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İlker Fatih Özorhon, Yrd. Doç. Dr. Güliz Özorhon ve Öğretim Görevlisi Berke Hatipoğlu'nun projesi birinci oldu. Toplantıda basın mensuplarına proje yarışması hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın yarışmaya çok sayıda projenin katıldığını ve jürinin projeleri seçmede zorlandığını söyledi. Birinci olan projeyi basın mensuplarına tanıtan Aydın, "Projeyi görsel olarak doyurucu bulduk, fonksiyon olarak da doyurucu bulduk, işlevsellik bakımından da orijinal farklı bir proje. Böyle bir projenin öncelikli olarak Sivas'a kazandırılacak olması bizi ciddi şekilde heyecanlandırıyor. İnşallah kısa zamanda da yapımını tamamlayıp şehrimize simge katacak, şehrimizin sembolü olacak bir köprüyü şehrimize kazandırmış olacağız. İkinci önemli kısım Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda kavşak kısmı olacak. İnşallah orasının da projeleri devam ediyor, o da yine her yönüyle Sivas'a layık bir proje olacak" dedi.

Birinci seçilen köprü projesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentinde inşa edilen Mimar Zaha Hadid'in tasarladığı Şeyh Zayed Köprüsü'ne benzerliği ile tartışma konusu olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Kızılırmak'a Yapılacak Köprü Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement