Sivas Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Sivas Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Ankara'da, biri 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere, 3 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

13.03.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Ankara'da, biri 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere, 3 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sivas merkezli başlatılan operasyon kapsamında, Niğde Polis Okulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışan, ancak Ankara Gölbaşı'nda ikamet eden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S. ve Demirlibahçe Polis Merkezi'nde görevli Başkomiser Celil K. ile İstihbarat Daire Başkanlığında görevliyken bir süre önce açığa alınan Uçar D'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Başkomiser Celil K. gözaltına alınırken, Ömer S. ve Uçar D'nin arandığı öğrenildi.

Söz konusu kişiler hakkında "usulsüz dinleme" iddiasıyla yakalama kararı çıkartıldığı ve bu kişilerin emniyet mensupları başta olmak üzere, bazı siyasilere ilişkin yasa dışı dinlemeler yaptıkları iddia edildi.

4 kişi teslim oldu

Öte yandan, Ankara'daki "usulsüz" dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında, daha önce hakkında yakalama kararı çıkartılan 4 polis de Ankara Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Cumhuriyet savcısına teslim olan 4. sınıf emniyet müdürleri Aydın A. ve Sedat Ö. ile Başkomiser Fatih D. ve Komiser Mutlu Ç. hakim karşısına çıkartıldı. Aydın A'nın Eskişehir'de, Sedat Ö'nün Mardin'de, Fatih D'nin Bitlis'te, Mutlu Ç'nin ise Ankara'da görevli oldukları öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mesut koçkesen: devlete karşı her kim olursa olsun cezalandırılıp görevine son verilmeli , fakat sanki sanki paralel sadece polismiş gibi reklam edilmemeli, esas paralelin başı adliyelerde yetkili bazı kişilerin ve barolarda olduğunu düşünüyorum. , operesynların darısı bagzı kamu kurumlarına yapıldığında yeşillenecek Niğde bağları 1 0 Yanıtla

Advertisement